Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen bir operasyon, iki katlı bir evde düzenlendi. Operasyon anında, örgüt üyeleri güvenlik güçlerine ateş açtı ve bu saldırıda 3 polis memuru hayatını kaybetti, 8 polis memuru da yaralandı.
ORHANGAZİ’DE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR
Saldırının ardından güvenlik güçleri harekete geçti. Yalova merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, belirlenen birçok adres ve iş yerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bu operasyonlar sonucunda DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olabileceği değerlendirilen 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam etmesi amacıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildiği bildirildi.
BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA: “SON 1 AYDA 137 ŞÜPHELİ YAKALANDI”
Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar çerçevesinde son bir ayda toplam 137 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Terör örgütüne yönelik geniş kapsamlı soruşturmanın çok yönlü devam etmekte olduğu ve yeni gözaltıların gerçekleştirilme olasılığının bulunduğu belirtildi.
OSMANİYE’DE 9 TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Öte yandan, Osmaniye’de de İlgili İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, selefi ve tekfirci görüşleri benimseyerek alternatif cuma namazları düzenleyen ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı faaliyetler yürüttüğü tespit edilen 9 kişiyi belirledi. Savcılığın çıkardığı yakalama kararının ardından şüphelilere 26 Aralık’ta eş zamanlı bir operasyon yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.
then "Add to Home Screen"