Yatırım Alışkanlıkları Değişiyor, Kahve Yükseliyor

Türkiye’de yatırım alışkanlıkları, enflasyon sürecinin etkisiyle birlikte hızlı bir değişim gösteriyor. Mevduat hesaplarındaki yüzde 60’a yakın bileşik faiz oranları, yatırımcıları farklı alanlara yönlendiren bir etken haline geldi. Halka arz süreçleriyle hisse senetleri, profesyoneller tarafından yönetilen yüksek getirili fonlar ve döviz gibi alternatif yatırım araçlarına yönelim artıyor. Geçmişte konut ve otomobil alım satımıyla uğraşan bireyler, şimdi paradan para kazanmanın farklı yollarını araştırıyor. Ülkemizde en popüler yatırım araçları arasında yer alan altın, dolar ve euro’nun yanında, daha yüksek getiri sağlayan emtialar da dikkat çekiyor.

KAHVENİN YÜKSELİŞİ

Kahve fiyatlarında son dönemlerde dikkat çekici bir yükseliş gözlemleniyor. Dolar ve altının getirisinin yanında, kahve olağanüstü kazançlar sunuyor. Son bir ayda kahve ve kakao, yatırımcısına yaklaşık yüzde 12 oranında kazanç sağladı. Ayrıca hurma yağı yüzde 7, ayçiçek yağına yatırım yapanlar da yüzde 5.87 kazandı. Bu süre zarfında dolar yüzde 1.37, altın ise yüzde 1.29 değer kazandı.

KAYIP YAŞAYAN SEKTÖRLER

Ancak yatırım dünyasında kazanç olduğu kadar kayıplar da yaşanıyor. Gıda emtiaları arasında portakal suyu son bir ayda yüzde 21, patates yüzde 18, yulaf ise yüzde 10 oranında değer kaybetti. Yatırımcılar bu dalgalanmalarla birlikte stratejik kararlar alma sürecindeler.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.