Yavuz Bingöl’den Özgür Özel’e Çağrı

YAVUZ BİNGÖL’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E MEKTUP

Şarkıcı Yavuz Bingöl, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yazdığı mektupta son günlerde yaşanan olaylara dair düşüncelerini paylaştı. Bingöl, boykot çağrılarına ve buna katılmayanlara yönelik tutumların getirdiği kutuplaşmayı eleştirdi.

SANATIN BİRLİŞTİRİCİ GÜCÜ

Mektubunda şunları söyledi: “Sayın Özgür Özel, gençleri sokağa dökme çabanız ve boykot çağrınız üzerine bu mektubu yazmak zorunda hissettim. Yüzyıllar boyunca bir araya getirdiğimiz ortak güzellikler ve değerlerimiz vardı. Acımız, kederimiz, yasımız ve umudumuz gibi duygularla birbirimize sarılırdık. Bu köklü ortaklığımızın temeli Anadolu’ydu. Yunus Emre, Hacıbektaş, Mevlana, Âşık Veysel, Neşet Ertaş, Kemal Sunal, Barış Manço, Ferdi Tayfur, Edip Akbayram, Volkan Konak ve isimlerini burada anamadığımız pek çok değerli insan, sanatçı ve aydın, düşünmemiz gereken sanatın ve sanatçılarımızın gücüdür.”

İYİLİĞE DAVET

“Birleştirici ve iyileştirici olan budur.” diyen Bingöl, “Birbirimize sarılmaya, kahkahalarımızı ve gözyaşlarımızı ortak yaşamaya ihtiyacımız varken, bu boykot çağrıları neden? Boykota katılmayanlara hakaret ve küfür neden?” ifadelerini kullanarak durumu sorguladı. Mektubunun sonunda Bingöl, “Sayın Özgür Özel, insanlığımızı iyiliklerle ve sanatla bezemeye ihtiyacımız yok mu? Sizi sorumlu bir siyasetçi gibi davranmaya ve bu değerlerimizi hatırlamaya davet ediyorum.” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna, Akdeniz’de Rus Petrol Tankerini Vurdu

Ukrayna, Akdeniz'de Rusya'ya ait bir petrol tankerine düzenlediği saldırıyı "özgün bir operasyon" olarak duyurdu ve geminin ciddi şekilde zarar gördüğünü bildirdi.

İzmit’te İHA Düşüşü Üzerine İnceleme Başlatıldı

İzmit kırsalında düşen insansız hava aracı, olay yerinde ekiplere müdahale ettirdi.

Zuhal Böcek Ve Diğerleri Tahliye Oldu

Antalya'daki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in yanı sıra H.T.A. ve S.E. serbest bırakıldı.

Uyuşturucu Davasında ICRYPEX Başkanı İçer’e Müebbet İstendi

ICRYPEX Başkanı Gökalp İçer'e, uyuşturucu ticareti ve kadına karşı olası kasten öldürme suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Beşiktaş’ta Kaleci Günok Ayrılmak İstiyor İddiası

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın eldivenleri Ersin Destanoğlu'na vermesiyle Mert Günok'un takımdan ayrılması gündeme geldi. Deneyimli kaleci, düzenli oynayabileceği bir takım arayışında.