Yeni Kanun İle Emlak Vergisi Ve Tapu Harçları Artacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanan yeni düzenleme, emlak vergisi ve tapu harçlarının önemli oranda artmasına zemin hazırladı.

EMLAK VERGİSİ VE TAPU HARÇLARINDA YÜKSEK MALİYETLER GÜNDEME GELİYOR

Yeni düzenleme sayesinde, 2026’dan itibaren, bina ve arazi vergi değerlerine üst limit getirilecek. Ayrıca, tapu işlemlerini erteleyen bireyler için yüksek maliyetler söz konusu olacak. 2026 yılından itibaren emlak vergisine esas bina ile arsa değerleri, 2025 yılına ait vergi değerlerinin en fazla üç katı olarak belirlenecek. Bu durum, konut satın almış olmakla birlikte tapu devrini gerçekleştirmemiş mülk sahipleri için büyük önem taşıyor.

TAPU İŞLEMLERİNDE HARÇ TUTARLARI ARTACAK

Uzmanların değerlendirmelerine göre, 31 Aralık 2025 tarihinden sonra gerçekleştirilecek tapu işlemlerinde harç tutarlarının da benzer şekilde artacağı öngörülüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.