Yeni Senet Dönemi Başlıyor!

YENİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE SENETLER DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

Adalet Bakanlığı, senetlerde meydana gelen sahtecilik ve dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek amacıyla önemli bir adım atıyor. Uzun süre boyunca kırtasiyelerden alınıp elle doldurulan senetler, bu yeni düzenleme ile tarihe karışıyor. Hem vatandaşların hem de yargı sisteminin güvenliğini sağlamak adına hayata geçirilen bu yenilik yıl sonunda yürürlüğe girecek.

YENİ SİSTEM E-DEVLET ÜZERİNDEN DOĞRULANABİLECEK

Adalet Bakanlığı’nın yeni reformuyla, kırtasiyelerden alınıp elle doldurulan senetler yerini filigranlı, kayıt altında tutulabilen ve e-Devlet üzerinden doğrulanabilen bir sistemle değiştirecek. Bu kapsamda senetlerin üretimi ve dağıtımı, ya Merkez Bankası ya da yetkilendirilecek resmi bir kurum tarafından yapılacak. Senetler, üzerinde sahteciliği önleyecek güvenlik unsurları ile basılacak ve yalnızca belirlenen yetkili kanallar aracılığıyla dağıtılacak. Bu yeni sistem, her senedin kayıt altına alınmasını sağlayacak ve e-Devlet üzerinden sorgulanabilir bir altyapı oluşturacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.