Yenilenen Türk zırhlısı yurt dışında ilk kez

Türk savunma sanayiinin gözde projelerinden biri olan ve güncel ihtiyaçlara göre yenilenen EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform, yurt dışında ilk kez sergilenecek. Bu özel zırhlı araç, 22-24 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı’nda (BSDA) tanıtılacak.

Romanya’nın savunma bütçesindeki artış ve bölge ülkelerinin savunma ve güvenlik yatırımlarına olan ilgisi, BSDA 2024 Fuarı’na olan katılımı artırıyor. Türk savunma sanayii şirketleri de bu fırsatı değerlendirerek, bölgedeki modernizasyon projelerine katkı sağlamak, kilit karar vericilerle iletişim kurmak ve yeni iş fırsatlarını keşfetmek amacıyla fuarda yer alacak.

Son dönemde Avrupa ve NATO ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat başarılarıyla dikkat çeken zırhlı kara aracı üreticisi Nurol Makina, fuarda önemli bir rol oynayacak. Nurol Makina, ürün portföyünde yer alan NMS-L’nin yanı sıra yenilenen EJDER KUNTER’in yeni versiyonunu da fuarda sergileyecek.

Türk savunma sanayii, uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olma hedefiyle yenilikçi ve etkili çözümler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda EJDER KUNTER 4X4’ün yeni versiyonunun BSDA 2024’te görücüye çıkması, Türk zırhlı araçlarının küresel arenada tanıtılması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gümüşte Son Yarım Asırın Nadiren Görülen Dalgalanmaları

UBS, gümüşteki dalgalanmaların son 50 yılın en yüksek oynaklığını gösterdiğini ve yatırımcıları bu durumun getirdiği yüksek riskler konusunda uyardı.

Gelecek Partisi’nden Epstein Belgeleri Üzerine Açıklama

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, sosyal medyada Ahmet Davutoğlu'na yönelik paylaşımların bağlamından koparıldığını vurguladı ve ilgili maillerin diplomatik yazışma değil, bilgi notu olduğunu ifade etti.

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artışın Sebepleri Belirleniyor

Brent petrol fiyatları, döviz kurundaki artış ve ÖTV zammı nedeniyle akaryakıt fiyatlarını etkiledi; LPG litre fiyatına 80 kuruş zam yapıldı.

Trump’tan İran Açıklaması: Anlaşmazlık Kötü Olur

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmelerin devam ettiğini ve anlaşma sağlanamazsa olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca Rusya-Ukrayna barış müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Epstein’in Pamuk Prenses Yazışmaları Skandalını Büyütüyor

Epstein belgelerinde yeni bilgiler gün yüzüne çıkarken, üst düzey bir şahsın Epstein ile gerçekleştirdiği yazışmalar dikkat çekti. Dökümanların incelenmesi sürüyor.