Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sındırgı Polis Merkezi Amirliği önünde yaptığı açıklamada, deprem sonucunda can kaybı yaşanmadığını, yalnızca 26 kişinin hafif yaralandığını belirtti. Yerlikaya, “Herkes görevine başladı. İlk müdahale ile ilgili aksiyon alındı. Bu deprem değerli arkadaşlar Manisa, İzmir, Uşak, Bursa, İstanbul, Yalova ve Çanakkale illerinde hissedilir. Şükürler olsun ki can kaybı yaşanmamıştır” dedi. Yaralıların hastaneye başvurduğunu ve hepsinin taburcu edildiğini ifade ederek, “Her birine geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.
ARTÇI DEPREMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Yerlikaya, “112 Acil Çağrı Merkezi’ne bu ana kadar 507 çağrı alındığını, bu çağrılardan 30’unun hasar ile ilgili olduğunu” aktararak, “4 ve üzeri 12 artçı deprem meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarına başlandı” şeklinde bilgi verdi.
YIKILAN BİNALAR VE YARDIM TEKLİFİ
Bakan Yerlikaya, depremde dört binanın yıkıldığını belirtirken, bunlardan üçünün, daha önce yaşanan bir deprem nedeniyle boşaltıldığını ifade etti. “İçerisinde dört bağımsız iş yerinin olduğu bir bina yıkıldı” diye de ekledi. Ayrıca, ağır hasar gören vatandaşlara iki seçenek sunacaklarını belirten Yerlikaya, “Konteyner mi istersiniz, kira yardımı mı diye soracağız” dedi.
ELEKTRİK KESİNTİSİ VE ARTÇI SARSINTILAR
Sındırgı’da depremin ardından 1,5 saatlik elektrik kesintisi yaşandığını hatırlatan Yerlikaya, şu an için enerjide bir sıkıntı olmadığını vurguladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, dün saat 22.48’de merkez üssü Sındırgı olan 6,1 büyüklüğündeki depremin, Balıkesir’in yanı sıra İzmir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya gibi birçok ilde hissedildiği ve depremin 5,99 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedilmişti. Depremin ardından geçen 13 saatlik sürede toplam 330 artçı sarsıntı gerçekleştiği bilgisi verildi.