Zelensky Duyurdu: Müzakereler Çarşamba İstanbul’da

ATEŞKES ÇALIŞMALARINDA YENİ SÜREÇ

Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes çalışmaları devam ediyor. Üçüncü tur müzakerelerin Türkiye’de yapılacağına dair iddialar gündemde. Bu konu ile ilgili son dakika gelişmesi olarak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, müzakerelerin Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleşeceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda, İstanbul’daki müzakerelere uyduklarını belirtmişti.

MÜZAKERELER İSTANBUL’DA YAPILACAK

Zelensky, gece saatlerinde yaptığı görüntülü mesajda, ülkesindeki güncel durumu değerlendirdi. Özellikle Rusya’nın bugün başkent Kiev ve diğer bölgelere yoğun hava saldırıları düzenlediğini hatırlattı. Bu saldırıları önlemek için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Zelensky, “Rusya, başlattığı bu savaşı sona erdirmeli. Rusya dışında kimsenin bu savaşa ihtiyacı yok” diye konuştu.

Zelensky, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov ile yaptığı görüşmede, Rusya ile planladıkları esir takası programının hazırlıklarını ele aldıklarını aktardı. Umerov’un, görüşmenin Çarşamba günü planlandığını bildirdiğini belirten Zelensky, “Yarın daha fazla ayrıntı paylaşılacak” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL MÜZAKERELERİ ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

Zelensky, İstanbul müzakerelerine uyduklarını ve Rusya ile esir takası konularında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, “Ekip şu anda başka bir takas üzerinde çalışıyor” dedi. Eski Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un, Rusya’ya üçüncü tur müzakerelerinin gelecek hafta yapılması teklifi götürdüğünü aktaran Zelensky, müzakere dinamiklerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. “Ateşkesin sağlanması için her şey yapılmalıdır ve Rus tarafı kararlarından kaçınmayı bırakmalıdır” şeklinde konuştu. Zelensky, barışı sağlamak için liderler düzeyinde bir toplantı yapılmasının gerektiğini belirterek, “Ukrayna böyle bir toplantıya hazır” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.