2026 Reform Yılı Olacak Açıklaması Yapıldı

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. 2025 yılı, Türkiye’nin çeşitli alanlarda küresel ölçekte dikkat çektiği bir dönem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026’nın ilk ayında geçmiş yılın değerlendirmesi ve yeni yılın hedefleri üzerine bir makale kaleme aldı. Yazısında yerel ve küresel pek çok konuyu ele alan Erdoğan, enflasyonla mücadele ve reform başlıklarına da vurgu yaptı.

2026 REFORM YILI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026’yı reform yılı olarak tanımlayarak, “Şimdi artık 2026’nın ilk aylarında, sadece temelleri atılmış bir vizyonu değil, sütunları yükselen daha büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını konuşuyoruz” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, 2026, sabrın meyvelerinin toplanacağı, ekilen tohumların boy vereceği ve hasadın yapılacağı bir dönem olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin küresel ligdeki yerinin sağlamlaşacağı bir şahlanış yılı olacağına inandığını belirtti.

ENFLASYONLA MÜCADELE SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026’da enflasyonla mücadelenin devam edeceğini ifade ederek, “2026, enflasyonun belini tam manasıyla kıracağımız ve tek hane hedefimize kararlılıkla yürüyeceğimiz bir yıl olacak” şeklinde konuştu. Ayrıca, çalışanların, emeklilerin ve memurların alım gücünü artırmanın yanı sıra gelir dağılımındaki adaleti sağlamak için çeşitli önlemler alacaklarını belirtti. Faiz ve kur dengesinin sağlanmasıyla Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırımların çekim merkezi haline geleceğini vurguladı. Erdoğan, gençlere nitelikli istihdam sağlayacak yüksek teknolojiye dayalı sanayi hamlelerine de dikkat çekti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kremlin Trump’ın Müzakere Çağrısını Kabul Etti

Kremlin, ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna'daki bombardımanların 1 Şubat'a kadar durdurulması teklifinin Rusya lideri Putin tarafından kabul edildiğini duyurdu.

TÜRK-İŞ: Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Rekor Seviyeye Ulaştı

Ocak 2026 verilerine göre, dört kişilik bir aile için gıda harcaması 31 bin 224 liraya ulaşırken, yoksulluk sınırı 101 bin 706 lira oldu. Mutfak enflasyonu ise aylık yüzde 3,58 olarak belirlendi.

Ufuk Özkan İçin Donör Arayışında Son Gelişmeler

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören Ufuk Özkan’ın sağlık durumu hakkında doktorları bilgilendirme yaptı. Oyuncunun durumu ile ilgili merak devam ediyor.

Deniz İbişler’in Beşiktaş’taki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

İstanbul'da kaybolan genç Deniz İbişler'in denize atladığı anların görüntüleri bulundu. Polis, o bölgede detaylı inceleme yapmaya başladı.

Yeşil Pasaport İmkanı Mükelleflere Teşvik Ediyor

Ankara Ticaret Odası Başkanı, düzenli vergi ve prim ödeyen mükelleflere yeşil pasaport verilmesinin kayıtlı ekonomiyi destekleyeceğini ve iş dünyasının vize sorunlarını azaltacağını açıkladı.