83 yaşındaki Baki Bayraktutan Erdoğan’ı hayran bıraktı

Erzurum'da önceki akşam gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın görkemli açılış töreninde atıyla cirit gösterisi yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirini kazanan 83 yaşındaki Baki Bayraktutan, Başbakan'dan atı için ahır ve arpa istedi.

Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış töreninde gösteri yapması için yapılan teklifi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılacağını öğrendiği için kabul ettiğini ifade eden Bayraktutan, "Açılış töreni için Başbakan ve Cumhurbaşkanı gelecek diye rica ettiler, gittim. Bir hafta kadar devam ettik çalışmalara, biraz yorulduk ama Başbakan'a feda olsun. Başbakan'ı seviyorum, Onun için geldim, karşıladım." dedi.

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm izleyicilerin takdirini ve beğenisini kazanan 56 yıllık ciritçi Bayraktutan, açılış törenindeki gösterisi için herhangi bir ücret almadığını vurguladı. İşsiz olduğunu ve yaşlılık maaşı almadığını da dile getiren Bayraktutan, bir yıl önce eşini kaybettiği için eniştesinin yanında kaldığını kaydetti. Başbakan Erdoğan'dan atı için ahır ve arpa isteyen Bayraktutan şöyle konuştu: "Atımızı kendimiz idare edip bakıyoruz. Devlet arpa vermedi. Başbakan'ımın Allah canına sağlık versin, bize bir yardım yapsın, arpa yardımı yapsın, bir şey istemiyorum. Bir de ahırım yok, ahır istiyorum."

"BEYEFENDİ CİRİTİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Dün Ağrı'ya gitmeden önce Erzurum Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, 'Yaşlı amcamız 83 yaşındaymış. Atın üzerinde başı çekmesi çok önemliydi. Ayakta alkışladım. Cirit sporunu bundan sonra adeta yaygın hale getireceğiz' diye konuştu. Erdoğan, bu sırada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı yanına çağırarak 'Beyefendi ciriti yaygınlaştıracağız' dedi.

ZAMAN – AKŞAM
 

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

TCMB Para Politikası Kararı Beklentileri Artıyor

Merkez Bankası'nın toplantısı öncesi yapılan anketler, politika faizinin değişmeyeceği yönünde güçlü beklentiler ortaya koyuyor. Ekonomistlerin çoğu sabit kalacağına inanıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde Gecenin Heyecan Verici Sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaşmalar tamamlandı. PSG ve Chelsea'nin mücadele ettiği gecede birçok gol atıldı. Bodo/Glimt çeyrek finale ilerliyor. Maç özetleri dikkat çekti.

Küresel Finans Kuruluşları Dubai’de Güvenlik Önlemlerini Artırdı

İran'ın Körfez bölgelerine düzenlediği saldırılar sonrası, Dubai'deki finans kuruluşları güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı. Önde gelen bankalar, çalışanlarına ofisten uzak durmalarını önerdi.

Beşiktaş’tan TFF’ye Yanıt Beklentisi Vurgusu

Beşiktaş, yaptığı yazılı açıklamada TFF'ye çağrısını yineleyerek, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutumunu eleştirip, TFF yetkililerinin ani yayınlarına dikkat çekti.

Akaryakıtta İndirim Uygulaması Başladı

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası benzinde 3 lira, motorinde ise 4 lira 58 kuruş indirim uygulandı. Eşel mobil sistemiyle pompa fiyatları benzinde 75 kuruş, motorinde 1 lira 15 kuruş azaldı.