Şair Ahmet Telli’ye hapis cezası

Ankara’da düzenlenen basın açıklaması konuşmasında ve okuduğu şiir nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Telli hakkında karar verildi.

Ankara’da şair Ahmet Telli’ye 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Şair Ahmet Telli (77) hakkında, 2017 yılında, Suriye’de DEAŞ’lı teröristlere karşı çatışmalara katılan ve burada mayına basarak hayatını kaybeden Sosyalist Demokrasi Partisi eski Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu için Ankara’da düzenlenen basın açıklamasındaki konuşması ve okuduğu şiir nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Telli hakkında 4 Ekim 2022’de iddianame düzenlenerek, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 8 yıl 7 ay 5 güne kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, basın açıklamasında açılan pankart ve atılan sloganlar ile 12 Haziran 2017’de Ahmet Telli’ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar da delil olarak gösterildi.

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Ahmet Telli ile avukatı Umut Vedat Açar katıldı.

Sanık Telli, amacının sadece şiir okumak olduğunu belirtti. Bu zamana kadar maksadını hep şiirlerle dile getirdiğini söyleyen Telli, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Örgüt propagandası yapmadım. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanık Ahmet Telli’ye ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geri bırakılarak, ceza ertelendi.

Ahmet Telli’nin avukatı Umut Vedat Açar, karara itiraz edeceklerini söyledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Avrupa Kulüpleri Burak Yılmaz’ı Takip Ediyor

Gaziantep FK teknik direktörü Burak Yılmaz'ın, Fransa ve Belçika kulüplerinden transfer teklifi aldığı öne sürüldü.

Fenerbahçe N’Golo Kante İçin KAP Açıklaması Yaptı

Fenerbahçe, yeni transferi N'Golo Kante ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bilgi vererek, futbolcunun maliyetini duyurdu. Detaylar merakla bekleniyor.

Siyasal Casusluk Davasında Ekrem İmamoğlu’na Yönelik İddialar

Ekrem İmamoğlu ve üç kişi, "siyasal casusluk" iddialarıyla yargı önüne çıkma tehlikesiyle karşı karşıya. Kamu davasının açıldığı bildirildi.

Uçak Kazasıyla İlgili Ses Kayıtları İncelendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Ankara'da Libya askeri heyetini taşıyan uçak kazasında karakutudaki ses kayıtlarının incelendiğini ve pilotların jeneratör arızasını dile getirdiğini açıkladı.

İsrail Gazze’de Ateşkes İhlallerine Devam Ediyor

İsrail, ateşkesi ihlal etmeye devam ederek hava ve kara saldırılarında 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Refah Sınır Kapısı'nda ise geçişler zorlaştırılıyor.