Şair Ahmet Telli’ye hapis cezası

Ankara’da düzenlenen basın açıklaması konuşmasında ve okuduğu şiir nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Telli hakkında karar verildi.

Ankara’da şair Ahmet Telli’ye 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Şair Ahmet Telli (77) hakkında, 2017 yılında, Suriye’de DEAŞ’lı teröristlere karşı çatışmalara katılan ve burada mayına basarak hayatını kaybeden Sosyalist Demokrasi Partisi eski Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu için Ankara’da düzenlenen basın açıklamasındaki konuşması ve okuduğu şiir nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Telli hakkında 4 Ekim 2022’de iddianame düzenlenerek, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 8 yıl 7 ay 5 güne kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, basın açıklamasında açılan pankart ve atılan sloganlar ile 12 Haziran 2017’de Ahmet Telli’ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar da delil olarak gösterildi.

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Ahmet Telli ile avukatı Umut Vedat Açar katıldı.

Sanık Telli, amacının sadece şiir okumak olduğunu belirtti. Bu zamana kadar maksadını hep şiirlerle dile getirdiğini söyleyen Telli, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Örgüt propagandası yapmadım. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanık Ahmet Telli’ye ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geri bırakılarak, ceza ertelendi.

Ahmet Telli’nin avukatı Umut Vedat Açar, karara itiraz edeceklerini söyledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Epstein’in Servetinin Gizemli Kaynakları Açıklığa Kavuşuyor

Jeffrey Epstein'in 578 milyon dolarlık serveti, iki milyarder müşterisi ve ABD Virgin Adaları'ndaki vergi avantajlarıyla bağlantılı. Epstein ile Donald Trump arasında ticari bir ilişki kanıtı yok.

Galatasaray Can Armando Güner Transferini Tamamladı

Sarı-kırmızılı ekip, Mönchengladbach'tan genç futbolcu Can Armando Güner ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Ocak'ta İstanbul'a gelen futbolcu, sorunlar nedeniyle geri dönmüştü.

Fenerbahçe’den Suudi Arabistan’dan Yeni Transfer Hamlesi

Fenerbahçe, N’Golo Kante transferinin ardından eski futbolcusu Yusuf Akçiçek’i kadrosuna katmak için Al-Hilal ile görüşmelere başladı. মামলার gelişimi takip ediliyor.

Galatasaray’dan Svanberg Transferine İptal Kararı

Galatasaray'ın Wolfsburg'dan Mattias Svanberg'i transfer etme planları, taraftar tepkileri nedeniyle askıya alındı.

Fenerbahçe Darwin Nunez İçin Teklifte Bulundu

Fenerbahçe, N'Golo Kante'yi kadrosuna kattıktan sonra, Al-Hilal'den Darwin Nunez'i transfer etmek için teklif yaptı. Suudi kulübünden ise hemen yanıt alındı.