Ece Üner Hakkında Dava Açıldı

YARGI ORGANLARINI AŞAĞILAMA SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner hakkında yargı organlarını alenen aşağılama ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından dava açtı. Ece Üner için 2 yıla kadar hapis talep ediliyor ve adli para cezası olarak da 50 günden az olmamak üzere bir ceza verilmesi isteniyor. Üner, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

SAVCILIK TARAFINDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ece Üner hakkında sosyal medya paylaşımları sebebiyle yargı organlarını alenen aşağılama ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamalarıyla bir soruşturma süreci başlatılmıştı. Savcılık tarafından ifadesi alınmak üzere çağrılan Üner, yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartıyla serbest bırakıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Volvo Dördüncü Çeyrek Kari İçin Keskin Düşüş Bildirdi

Volvo, dördüncü çeyrek karında, gümrük vergileri ve zayıf talep nedeniyle belirgin bir düşüş kaydettiğini açıkladı.

Gemini Kullanıcı Sayısı 750 Milyonu Geçti

Google’ın yeni yapay zekâ sohbet robotu Gemini, 2025’in son çeyreğinde 750 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Şirketin yıllık geliri ise 400 milyar doları geçti.

Yazılım Sektöründe Bir Haftada 1 Trilyon Dolar Kayıp

Küresel piyasalarda yazılım hisseleri bir haftada 1 trilyon dolar değer kaybetti. Yatırımcılar, yapay zekanın iş modellerine etkisinden endişe duyarak satış yaptı.

Köprüler İçin Özelleştirme Süreci Hız Kazandı

Türkiye, Boğaz köprüleri ve bazı otoyolların özelleştirilmesi için Ernst&Young'a finansal danışmanlık yetkisi verirken, BTY Group da teknik danışman olarak katılacak.

Shell’in 2025 Karı Piyasa Beklentilerini Geride Bıraktı

Shell’in 2025 yılı net karı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22 düşerek 18,5 milyar dolara geriledi. Dördüncü çeyrek karı ise beklenenin altında gerçekleşti.