İstanbul Barajlarında Su Seviyesi Düşüyor

İstanbul’da su krizine dair endişeler artıyor. Megakente su sağlayan barajların doluluk oranlarında son dönemlerde belirgin bir düşüş yaşanıyor.

DOLULUK ORANLARI DÜŞÜYOR

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre, Megakent’teki barajların ortalama doluluk oranı, 22 Nisan’da 82,93 iken, güncel verilere göre bu oran yüzde 78,75’e geriledi. Barajlar arasında en yüksek su miktarına sahip olan Elmalı Barajı, yüzde 91,12 ile öne çıkarken, en düşük su miktarına sahip olan Istrancalar Barajı ise yüzde 45,45 seviyesine iniyor.

BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

16 Mayıs itibariyle İstanbul’daki barajların doluluk oranları şu şekilde sıralanıyor:

– Alibey Barajı: yüzde 58,46
– Büyükçekmece Barajı: yüzde 69,39
– Darlık Barajı: yüzde 81,49
– Elmalı Barajı: yüzde 91,12
– Istrancalar Barajı: yüzde 45,45
– Kazandere Barajı: yüzde 89,4
– Pabuçdere Barajı: yüzde 89,01
– Sazlıdere Barajı: yüzde 57,37
– Terkos Barajı: yüzde 78,77
– Ömerli Barajı: yüzde 91,2

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Zuhal Böcek Ve Diğerleri Tahliye Oldu

Antalya'daki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in yanı sıra H.T.A. ve S.E. serbest bırakıldı.

Uyuşturucu Davasında ICRYPEX Başkanı İçer’e Müebbet İstendi

ICRYPEX Başkanı Gökalp İçer'e, uyuşturucu ticareti ve kadına karşı olası kasten öldürme suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Beşiktaş’ta Kaleci Günok Ayrılmak İstiyor İddiası

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın eldivenleri Ersin Destanoğlu'na vermesiyle Mert Günok'un takımdan ayrılması gündeme geldi. Deneyimli kaleci, düzenli oynayabileceği bir takım arayışında.

Levent Gültekin Serbest Bırakıldı Adli Kontrol Uygulandı

Gece saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Levent Gültekin, "halkı yanıltıcı bilgi yayma" suçlamasıyla mahkemece adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Gültekin, hukuksuzluk eleştirisi yaptı.

İstanbul İçin Kar Yağışı Beklentisi Artıyor

İstanbul ve Marmara bölgesinde ay sonunda soğuk hava ve lapa lapa kar yağışı bekleniyor. Ardından sıcaklıkların yükselmesi öngörülüyor.