Türk Ürünlerine Süresiz Boykot Başladı

PETEKLERİN BÜYÜMESİNE NEDEN OLAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan’a yönelik dayanışma mesajı ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Mayıs’ta Hindistan’ı kınayan açıklaması, tepkilerin artmasına yol açtı. Bakanlık, Hindistan’ın 6 Mayıs’ta gerçekleştirdiği saldırının savaş riskini artırdığını belirterek, “taraflara sağduyu çağrısı” yaptı.

BOYKOTUN İLERLEYİŞİ

Boykot, öncelikle turistik seyahat iptalleriyle gündeme geldi. Pakistan’ın Türk İHA’larını kullandığına dair iddialar ve Hindistan hükümetinin Türk şirketleri ile üniversiteleriyle olan ilişkilerini sona erdirmesi, durumu yeni bir aşamaya taşıdı. Hindistan, Delhi, Mumbai ve Bengaluru dahil dokuz havalimanında yer hizmetleri sunan Türk şirketi Çelebi’nin güvenlik lisansını iptal etti. Çelebi, faaliyetlerini durdurduğunu ve yasal haklarını kullanacağını açıkladı. Birçok Hint üniversitesi, Türk kurumlarıyla olan akademik ilişkileri sonlandırdı. Hint medyası, boykotun Türkiye’ye ciddi ekonomik zarar vereceği yönünde iddialarda bulundu.

SÜRESİZ VE TAM BOYKOT İLANI

Reuters’ın aktardığına göre, 13 milyon perakendeciye tedarik sağlayan Tüm Hindistan Tüketici Ürünleri Distribütörleri Federasyonu (AICPDF), çikolata, gofret, reçel, bisküvi ve cilt bakım ürünleri gibi tüm Türk menşeli ürünlere yönelik “süresiz ve tam boykot” uygulamaya başladı.

TÜRK GİYİM MARKALARINA UYGULANAN ENGEL

Ayrıca, Türk giyim markaları olan Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi markalar, Hint giyim sitelerinden kaldırıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Çankaya Lisesinde Öğrencilere Disiplin Cezası Verildi

Ankara’da bir lisede öğretmene alay eden öğrencilere disiplin cezası uygulandı; 5 öğrenci okuldan uzaklaştırılırken, 2 öğrenci ise okul değiştirmek zorunda kaldı.

Cezayirli Hasan Paşa Köşkü Kazıları Devam Ediyor

Çanakkale'de, Osmanlı dönemi denizcisi Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın köşk ve çiftliğine yönelik kazı çalışmaları sürüyor. Tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkarılıyor.

Taipei Metrosunda Sis Bombası ve Bıçaklı Saldırı

Tayvan'ın başkenti Taipei'de bir metro istasyonunda sis bombası atan ve ardından bıçaklı saldırı düzenleyen bir kişinin saldırısında 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

FETÖ Operasyonunda Fetullah Gülen’in Yeğeni Yakalandı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Yasir Gülen, İstanbul'da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Üç Aylar 21 Aralık’ta Yeniden Başlıyor

Üç aylar, rahmet ve manevi yenilenme dönemini simgeleyerek pazar günü başlayacak. Regaip Kandili ise 25 Aralık Perşembe akşamı kutlanacak.