İzmir Ekonomi Üniversitesindeki Oylama Skandalı Gelişmeleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki skandalda yeni gelişmeler açıklandı. Kız öğrencilere ait vesikalık fotoğraflar ile öğrenci numaralarının yer aldığı bir site açarak “en güzel, en çirkin” gibi başlıklarla oylama yapan şüphelinin ifadesine ulaşıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sakarya ve Antalya’da gerçekleştirilen operasyonlar sonucu yakalanan şüphelilerden birisi üniversite mezunu Y.E.İ. tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada, bilgilerin hukuka aykırı yöntemlerle elde edildiği ve sızıntının 2024 sonlarında devre dışı bırakılan eski öğrenci bilgi sistemiyle bağlantılı olduğu kaydedildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma sürecinde tutuklanan Y.E.İ.’nin ifadesi de dikkat çekti. İddialara göre, Y.E.İ. psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti. “2020 yılında Ekonomi Üniversitesi’ne mühendislik bölümüne kayıt oldum. 2024 yılında mezun oldum. Urla’da bir firmada bir süre çalıştım. Daha sonra Antalya’ya gittim ve psikolojik problemlerim başladı. 2024-2025 yılları arasında psikolojik problemlerim nedeniyle yatarak tedavi oldum. Siteye merakla arkadaş bulmak için girdim. Whatsapp’ta site linkini ben paylaşmadım. İzmir’de Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘ısrarlı takip’ suçundan yargılandığım bir dosya var. ‘Tanıklık yapan olur mu?’ diye siteye girip baktım. Çok ilaç içtiğim için bazı detayları hatırlamıyorum” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kuryelerden Üç Günlük Çalışmama Eylemi Kararı

Esnaf kuryeler, yılbaşındaki ücret artışlarının gerçek kazançlara yansımadığını belirterek 18-20 Ocak tarihleri arasında çalışmama ve teslimat yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

Google Chrome İçin Acil Güvenlik Güncellemesi Yayınlandı

Google Chrome tarayıcısında 10 güvenlik açığı tespit edildi; bunlardan 3'ü yüksek risk taşıyor. Google, siber saldırıları engellemek için acil güncelleme yayınladı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel Denetimlerde Bulundu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kilis'teki 6'ncı Kolordu Komutanlığı ve Gaziantep'teki Soylu Üs Bölgesi'nde denetim gerçekleştirdi.

Bakaya Kalan Yükümlü Sayısı 5 Yılda 45447 oldu

2023-2025 döneminde bakaya durumuna düşen 117 bin 48 kişiye toplamda 6.5 milyar lira idari para cezası kesildi.

Yusuf Tekin Yarıyıl Tatili Mesajı Paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatilinin kişisel gelişim ve aileyle kaliteli zaman geçirme açısından önemli olduğunu belirtti ve kitap okumaya teşvik etti.