Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yeni Yardım Şartlarını Duyurdu

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların sayısı giderek artarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2024 yılı için yapılacak başvurularda dikkat edilmesi gereken şartlar açıklandı. İhtiyaç sahibi vatandaşların desteklenmesi amacıyla oluşturulan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) kapsamında bu yıl yapılacak ödemelerin tutarları da belirlendi. SED ödemeleri 9 bin 723 liraya yükselirken, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 15 bin 533 lira, ağır silikozis hastalarının aylığı ise 14 bin 42 lira oldu.

BAŞVURU İÇİN BELGE GEREKSİNİMLERİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), mevcut durumda sigortalı olan çalışanların maaşlarının düşük olması halinde de sosyal yardım ödemelerine başvurabileceklerini açıkladı. Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin SGK’ya iletmesi gereken belgeler de netleşti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Iğdır FK Antalyaspor’u Farklı Skorla Mağlup Etti

Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda Iğdır FK'ya karşı genç futbolculardan oluşan bir kadroyla sahaya çıktı ve maç sonucunda ağır bir yenilgi aldı.

ABD F-35 Savaş Uçağı İran İHA’sını Düşürdü

Amerika Birleşik Devletleri, Umman Denizi'nde bir Amerikan uçak gemisine yaklaşan İran insansız hava aracını etkisiz hale getirdi.

Lionel Messi’nin Geleceği: Newell’s Old Boys ile Anlaşma Sağlandı

Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıran Messi haberlerinde beklenmedik bir durum ortaya çıktı. Efsanevi futbolcu, iç saha maçları için yapılan teklifi reddederek başladığı kulüple anlaştı.

Türkiye’nin Sevilen Yüzü Ufuk Özkan’a Organ Nakli Yapıldı

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören oyuncu Ufuk Özkan, 11 saatlik başarılı bir ameliyat geçirdi. Doktorları sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Trump’tan Harvard’a 1 Milyar Dolar Tazminat Talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi ile süregelen uyuşmazlıkta talep ettikleri tazminatı 1 milyar dolar olarak açıkladı.