Tesla Robotaksi Programı Güvenlik Endişelerini Tavan Yaptırdı

Tesla’nın büyük beklentilerle başlattığı robotaksi programı, son kazalara dair açıklanan verilerle birlikte güvenlik kaygılarının merkezine yerleşti.

KORKUTAN KAZA İSTATİSTİKLERİ

Temmuz ile Kasım 2025 tarihleri arasında Teksas’ta kaydedilen dokuz kaza, Tesla araçlarının her 88 bin kilometrede bir kaza yaptığını ortaya koyuyor. İnsan sürücülerin ortalama kaza oranı ise 800 bin kilometrede bir gerçekleşiyor. Dolayısıyla, robotaksilerin insan sürücülere kıyasla yaklaşık 9 kat daha kötü bir performans gösterdiği anlaşılıyor.

GÜVENLİK SÜRÜCÜSÜNE RAĞMEN BAŞARISIZ

Bu verileri daha da çarpıcı hale getiren nokta, kaza meydana gelen araçların hepsinde, anında müdahaleye hazır bir güvenlik operatörünün bulunmasıydı. Tamamen sürücüsüz çalışabilen ve insan desteği gerektirmeyen rakip Waymo ise milyonlarca kilometrelik seyahatte çok daha güvenilir istatistikler sunarak Tesla’nın önünde yer alıyor. Tesla, kaza raporlarındaki önemli bilgileri ticari sır gerekçesiyle sansürlerken, Waymo gibi rakipler yaşanan olayları şeffaf bir şekilde kamuoyuna iletiyor. Uzmanlar, Tesla’nın bu alanda ciddi bir şekilde anılabilmesi için güvenlik kayıtlarını düzeltmesi ve Austin yollarında yaşananlar hakkında dürüst olması gerektiğinin altını çiziyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Altın Ons Fiyatı 5 Bin Doları Aştı

Altın fiyatları, haftanın ikinci gününde yükselişini sürdürerek ons başına 5 bin doları geçti. Gram altın 7 bin 89 TL, çeyrek altın ise 12 bin 550 TL'den satılmakta.

Epstein İle İlgili Soruşturma Türkiye’de Başlatıldı

Türkiye'de Jeffrey Epstein dosyalarıyla ilgili ilk soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocukların Epstein adasına götürüldüğü iddialarını araştıracak.

Simit ve Ekmek Fiyatlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Fırıncılar, ekmek ve simit zammı için Ticaret Bakanlığı'ndan onay alacak. Olumsuz yanıt halinde, tarife uzlaşma komisyonuna başvuracaklar.

Milli Dayanışma Komisyonu Ortak Raporu İçin Toplanıyor

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, önemli beşinci toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geliyor.

Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya, sabah saatlerinde düzenlenen uyuşturucu ve fuhuş operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı.