Abd, Yunanistan’daki Üssünü Kaleye Dönüştürdü

ABD’NİN GİRİT ADASI’NDAKİ ASKERİ VARLIKLARI GÜÇLENİYOR

Yunanistan basınında aktarılan bilgilere göre, ABD Girit Adası’ndaki Souda Körfezi donanma üssünü adeta bir kaleye dönüştürüyor. Söz konusu üste, ‘kritik birimleri korumak için gelişmiş askeri donanımların konuşlandırıldığı’ belirtiliyor. Kathimerini gazetesinin haberine göre, bu üste Yunan Patriot füzeleri yanı sıra Amerikan M-LIDS küçük insansız uçak entegre yıkım sistemleri ve kısa menzilli hava savunma platformları da bulunuyor.

BÖLGESEL SALDIRI RİSKİ DÜŞÜK AMA ÖNLEMLER ALINIYOR

Habere göre, İran’ın İsrail’e fırlattığı balistik füzeleri etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılan Arleigh Burke sınıfı muhripler, daha küçük gemiler, denizaltılar ve C-17 ile C-130 nakliye uçakları gibi hassas askeri varlıklar bu kapsamlı savunma sisteminin bir parçasını oluşturuyor. Kathimerini’nin analizine göre, bölgedeki saldırı olasılığı nispeten düşük olsa da askeri yetkililer, buradaki varlıkların stratejik önemini dikkate alarak önemli önlemler almanın gerekliliğine vurgu yapıyor.

M-LIDS SİSTEMİ VE AVENGER SİSTEMLERİ İLE HAVA SAVUNMA GÜÇLENİYOR

ABD güçlerinin, ABD ve Avrupa’daki çeşitli noktalardan savunma varlıklarını taşıdığı ifade ediliyor. M-LIDS sistemi, hava tehditlerini yok etmek için 30 milimetrelik bir topla insansız hava araçlarının iletişimini bozma yeteneklerini birleştiriyor. Ayrıca, ABD güçleri AN/TWQ-1 Avenger kısa menzilli hava savunma sistemlerini de üsse konuşlandırmış durumda. Bu sistemler, insansız hava araçları, seyir füzeleri, helikopterler ve alçaktan uçan hava araçlarına müdahalede bulunabiliyor. Avenger sistemleri 4’üncü Hava Savunma Topçu Alayı’na ait ve tüm dünyada Amerikan askeri güç sevkiyatlarına eşlik ediyor.

GENELKURMAY BAŞKANI’NDAN ZİYARET

Souda Körfezi’ndeki savunma sistemleri kalmaya devam etmesine rağmen, ABD güçleri bu sistemleri emir geldikten sonra 48 ile 72 saat içinde dünyanın herhangi bir yerinde kullanabiliyor. Haberde, bölgede yaşanan son krizin Souda Körfezi’nin stratejik değerini gösterdiğine dikkat çekildi. Bu bağlamda, ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine’in geçen hafta Marathi tesislerini ziyaret ettiği belirtildi. Caine’e ziyareti esnasında Altıncı Filo ve Avrupa-Afrika Donanma Kuvvetleri’nden yetkililer de eşlik etti. Ziyaret esnasında USS Thomas Hudner güdümlü füze destroyerinin de limanda demirlediği ifade ediliyor. Bu destroyer, İran’ın saldırıları karşısında İsrail ordusuna destek vermek amacıyla İsrail suları açıklarında görev yapan beş gemiden biri olarak biliniyor.

ÖNEMLİ

İstanbul’da 11 Taşınmaz Satılacak

Arsa satışları ihale usulüyle sürüyor. Resmi Gazete'deki ilanlarda farklı mülkler alıcılarını bekliyor.

2025 Temmuz Bedelli Askerlik Ücreti Belirlendi

2025 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti 280 bin 850,54 TL olarak açıklandı. Ücret, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlendi.

Daha Fazlası!