Ağrı’daki operasyon neden şimdi yapıldı?

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK’lilerle askerler arasında çıkan çatışmanın ardından canlı kalkan eylemi yapmak isterken yaşamını yitiren HDP eski Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak’ın cenazesi dün toprağa verildi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, AKP’nin iktidarını korumak için seçim öncesi provakasyon yaptığını söyledi. HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfur, bölgede yıllardır PKK’lilerin bulunduğunun tüm istihbarat birimlerince bilindiğini belirterek, “Daha önce Türkiye’nin birçok yerinde PKK gelip etkinliklere katıldı. Nevruz, kutlamalarına, cenaze törenlerine geldiler. O zamanlar operasyon yapma gereği duymayan asker, şimdi neden çatışma yarattı?” dedi. Ağrı’nın Diyadin ilçesinde HDP’nin düzenlediği ağaç dikme şenliğine PKK’lilerin katılacağı istihbaratıyla düzenlenen operasyonda 4 askerin yaralanması, 5 PKK’linin öldürülmesi ve bölgede canlı kalkan eylemi yapanlara askeri helikopterden ateş açılması sonucu HDP eski Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak’ın öldüğü, Meya-Der temsilcisi Cenap İlboğa ve Ağrı Belediye Başkan Vekili Melik Arpaç’ın da yaralandığı olayların ardından Ağrı ve Diyadin’de sessizlik hakim.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “AKP hükümeti iktidarını korumak için, Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayında rahatça kalmak için provokasyon ve savaş oyunları içinde olduğunu defalarca anlatmaya çalıştık. İçişleri Bakanı’na da anlattık. Ellerimizde belgeler, bilgiler, raporlar ve duyumlar var. Hangi tehdit, hangi durum oluşmuş da siz o alanda operasyon yapıyorsunuz? O askerleri orada ölümden kurtaran Diyadin’den giden sivil halktır. Mevzilerde duruyorlar. Askerlerin bu konuda yaptığı açıklamalar var. Video görüntüler var. AKP hükümeti ve Erdoğan’ın planladığı bu sabah 15 askerin cenazesini Türkiye’nin değişik illerine göndermekti” diye konuştu. HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfur, o bölgede yıllardır PKK’lilerin bulunduğunun tüm istihbarat birimlerince bilindiğini söyledi. AKP’nin seçim öncesi provakasyon yapmaya çalıştığını belirten Tayfur, “Buradaki ağaç dikme festivali her baharla oluyor. Her baharda da o bölgedeki gerillalar, ama sivil olarak gelip katılıyor ya da uzaktan izliyor. Daha önce Türkiye’nin birçok yerinde PKK gelip etkinliklere katıldı. Nevruz kutlamalarına, cenaze törenlerine geldiler. Hakkari’de eş genelbaşkanların güvenliğini sağladılar mesela. O zamanlar operasyon yapma gereği duymayan asker, şimdi neden çatışma yarattı?” diye konuştu. 1 PKK’LI ÖLDÜ Olayda 5 değil 1 PKK’li öldüğünü iddia eden HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Tayfur, “PKK’lilerin olduğu bölgeye havadan indirme yapılınca, PKK’liler de taciz ateşi açmıştır. Bizler canlı kalkan olarak hem askeri hem de PKK’lileri koruyunca, katliam senaryosu bu kadar kayıpla bitti. Bizim değerlendirmemize göre, katliam o kadar açık ki, bu kadar kayıp bile ucuz atlatılmış sayılmalı” diye konuştu

CUMHURİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İki Müdür Görevden Uzaklaştırıldı Açıklaması Geldi

İstanbul'daki bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden öğretmenin olayıyla ilgili olarak, iki okul müdürü görevden alındı. Soruşturma devam ediyor.

Fenerbahçe Taraftarına Yasal İşlem Başlatıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi sürerken, 5 taraftarıyla ilgili yasal işlem başlatma kararı aldı.

Togg TruOS Güncellemesiyle Mobilite Deneyimi Yenileniyor

Togg, T10X'in kullanıcıları için yeni işletim sistemi TruOS güncellemesini yapmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, daha hızlı ve kesintisiz bir mobilite deneyimi sağlayacak.

Osman Gazi’ye Entegre Edilen MEG Modülü ile Doğal Gaz Akışı Kesintisiz Olacak

Osman Gazi, Türkiye'nin ilk yüzer üretim platformu, Karadeniz'de doğal gaz üretimini artırmak üzere önemli bir adım atarak 2.500 tonluk MEG modülünü entegre etti.

Ergin Ataman’dan Olympiakos Maçına Dair Açıklama

EuroLeague 30. haftasında Yunan derbisinde Olympiakos, Panathinaikos'u 86-80 yenerek galip geldi. Maç sonrasında Ergin Ataman, kaybettikleri için açıklamalarda bulundu.