Ağrı’daki operasyon neden şimdi yapıldı?

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK’lilerle askerler arasında çıkan çatışmanın ardından canlı kalkan eylemi yapmak isterken yaşamını yitiren HDP eski Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak’ın cenazesi dün toprağa verildi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, AKP’nin iktidarını korumak için seçim öncesi provakasyon yaptığını söyledi. HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfur, bölgede yıllardır PKK’lilerin bulunduğunun tüm istihbarat birimlerince bilindiğini belirterek, “Daha önce Türkiye’nin birçok yerinde PKK gelip etkinliklere katıldı. Nevruz, kutlamalarına, cenaze törenlerine geldiler. O zamanlar operasyon yapma gereği duymayan asker, şimdi neden çatışma yarattı?” dedi. Ağrı’nın Diyadin ilçesinde HDP’nin düzenlediği ağaç dikme şenliğine PKK’lilerin katılacağı istihbaratıyla düzenlenen operasyonda 4 askerin yaralanması, 5 PKK’linin öldürülmesi ve bölgede canlı kalkan eylemi yapanlara askeri helikopterden ateş açılması sonucu HDP eski Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak’ın öldüğü, Meya-Der temsilcisi Cenap İlboğa ve Ağrı Belediye Başkan Vekili Melik Arpaç’ın da yaralandığı olayların ardından Ağrı ve Diyadin’de sessizlik hakim.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “AKP hükümeti iktidarını korumak için, Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayında rahatça kalmak için provokasyon ve savaş oyunları içinde olduğunu defalarca anlatmaya çalıştık. İçişleri Bakanı’na da anlattık. Ellerimizde belgeler, bilgiler, raporlar ve duyumlar var. Hangi tehdit, hangi durum oluşmuş da siz o alanda operasyon yapıyorsunuz? O askerleri orada ölümden kurtaran Diyadin’den giden sivil halktır. Mevzilerde duruyorlar. Askerlerin bu konuda yaptığı açıklamalar var. Video görüntüler var. AKP hükümeti ve Erdoğan’ın planladığı bu sabah 15 askerin cenazesini Türkiye’nin değişik illerine göndermekti” diye konuştu. HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfur, o bölgede yıllardır PKK’lilerin bulunduğunun tüm istihbarat birimlerince bilindiğini söyledi. AKP’nin seçim öncesi provakasyon yapmaya çalıştığını belirten Tayfur, “Buradaki ağaç dikme festivali her baharla oluyor. Her baharda da o bölgedeki gerillalar, ama sivil olarak gelip katılıyor ya da uzaktan izliyor. Daha önce Türkiye’nin birçok yerinde PKK gelip etkinliklere katıldı. Nevruz kutlamalarına, cenaze törenlerine geldiler. Hakkari’de eş genelbaşkanların güvenliğini sağladılar mesela. O zamanlar operasyon yapma gereği duymayan asker, şimdi neden çatışma yarattı?” diye konuştu. 1 PKK’LI ÖLDÜ Olayda 5 değil 1 PKK’li öldüğünü iddia eden HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Tayfur, “PKK’lilerin olduğu bölgeye havadan indirme yapılınca, PKK’liler de taciz ateşi açmıştır. Bizler canlı kalkan olarak hem askeri hem de PKK’lileri koruyunca, katliam senaryosu bu kadar kayıpla bitti. Bizim değerlendirmemize göre, katliam o kadar açık ki, bu kadar kayıp bile ucuz atlatılmış sayılmalı” diye konuştu

CUMHURİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Liginde Arda Turan’ın Takımında Hava Alarmı

Arda Turan yönetimindeki Shakhtar, LNZ Cherkasy ile karşılaştığı maç sırasında hava saldırısı uyarısı aldı. Maçın durumu merak konusu oldu.

ABD ve İran Heyetleri İslamabad’da Yeniden Masaya Oturuyor

ABD ve İran arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Washington Hürmüz Boğazı'nda önlemler almaya başladı. Tarafların bu hafta yeniden müzakerelere başlaması bekleniyor.

Selçuk İnan Galatasaray Taraftarına Yanıt Verdi

Kocaelispor'un teknik patronu Selçuk İnan, Galatasaray karşılaşmasının ardından taraftarlarla yaşanan gerginlik hakkında görüş bildirdi.

Galatasaray’dan Deplasman İddialarına Açıklama Geldi

Galatasaray, Kocaelispor ile oynanan maçta deplasman taraftarına hizmet vermeyen büfelerin iddialarını yalanlayarak, durumun farklı olduğunu duyurdu.

LGS Başvuru Süresi 15 Nisana Kadar Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 13 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi sınavının başvuru tarihini 15 Nisan'a kadar uzattı.