AK Parti’den Özgür Özel’in ‘Darbe’ açıklamasına tepki

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP lideri Özgür Özel’in ‘darbe’ terimiyle ilgili son açıklamalarını onaylamadığını ifade ederek, bunu talihsiz ve CHP’nin ideolojik duruşunu yansıtan bir durum olarak nitelendirdi. Özel’in seçtiği kelimelerin önemine dikkat çeken Şahin, bu kelimelerin CHP’nin genetik kodlarıyla örtüştüğünü ve böylece partinin pozisyonunu bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

Fatih Şahin, TRT Haber’e verdiği röportajda çeşitli konularda paylaşımlarda bulunarak yaklaşan belediye seçimlerine, adayların performanslarına ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki siyasi atmosfere ışık tuttu.

Şahin, belediye seçimlerinden duyduğu heyecanı dile getirerek, özellikle AK Parti adaylarının kendi belediyelerini etkin bir şekilde yönetmeye hazır olduklarını vurguladı. Turgut Altınok’un Ankara Keçiören’deki örnek performansını ve Hüsnü Kabukçu’nun engin tecrübesi ve şehre katkılarından dolayı İstanbul’da olumlu karşılandığını vurguladı.

AK Parti Genel Sekreteri, İzmir ve İstanbul gibi çeşitli bölgelerdeki yerel seçimlerin dinamikleri hakkında bilgi verdi. Hamza Dağ’ın İzmir’de güçlü bir aday olarak ortaya çıktığına dikkat çekti ve CHP içinde panik duygusu olarak nitelendirdiği şeyle karakterize edilen İzmir’in siyasi manzarasındaki zıt durumun altını çizdi.

Özgür Özel’in ‘gençlik’ ve ‘darbe’ kavramlarını ilişkilendiren son açıklamasına ilişkin Şahin, bunu CHP’nin temel ideolojisinin bir yansıması olarak eleştirdi. Bu tür söylemlerin sadece CHP’nin statükonun ve darbe girişimlerinin savunucusu konumunu doğrulamaya hizmet ettiğini vurguladı.

Şahin, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun büyük miktarda nakit para kullandığı iddia edilen görüntülerle ilgili son tartışmalara değinerek, vergi yasalarının ihlal edilmesi durumunda olası yasal sonuçlara işaret etti. Ayrıca, CHP ile DEM Partisi arasında devam eden siyasi ittifakla ilgili endişelerini dile getirdi ve bunun ulusal güvenlik üzerindeki etkilerinden korktu.

Şahin, AK Parti’nin belediye düzeyinde etkin yönetişim yoluyla Türk gençliğine umut verici bir gelecek sağlama taahhüdünü yineleyerek sözlerini tamamladı. Partinin demokratik ilkelere bağlılığını ve siyasi muhaliflerin ortaya koyduğu her türlü zorluğu ele almaya hazır olduğunu vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İngiltere’de Epstein Krizi Genişliyor: İstifa Süreci Başladı

İngiltere Başbakanlık Genel Sekreteri Morgan McSweeney, Peter Mandelson'un Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle Washington Büyükelçisi olarak atanmasını önerdikten sonra istifa etti.

Alperen Şengün NBA All-Star Kadrosuna Dahil Oldu

Alperen Şengün, basketbol dünyasında önemli bir başarıya imza atarak NBA All Star takımına seçildi.

Müzakere Sürecine Dair Açıklamalar Sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin müzakerelere yaklaşımından endişe duyduğunu belirtti. Müzakerenin tek seçenek olduğunu vurgularken, ABD saldırılarının İran'ı sindiremediğini söyledi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Yeni Başkanı İsmet Dalcı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığı'na İsmet Dalcı seçilirken, Eyüp Aksu'nun uzun süre devam eden dönemi sona erdi ve Aksu ibra edilmedi.

Fenerbahçe Talisca ile Sözleşme Uzatma Müjdesi Verdi

Fenerbahçe, futbolcu Talisca ile iki yıllık bir sözleşme yenilediğini duyurdu.