Avrupa Birliği’nden İran’a Terör Örgütü İlanı

ABD’DEN İRAN’A YÖNELİK TEHDİTLER ARTARKEN AB’DEN KRİTİK KARAR

Avrupa Birliği, İran üzerindeki baskılarını artırma kararı alıyor. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, İran İslam Devrim Muhafızları Birliği’ni terör örgütleri listesine eklemek üzere anlaştı. AB Dış Politika Temsilcisi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “AB Dışişleri Bakanları, İran Devrim Muhafızları’nı terör örgütü olarak ilan etme konusunda kararlı bir adım attılar. Kendi halkından binlerce insanı öldüren herhangi bir rejim, kendi sonuna doğru ilerliyor demektir” ifadelerini kullandı.

AB KOMİSYONU BAŞKANI YAPTIRIMLARDAN MEMNUN

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Katliamcı İran rejimine yönelik yeni yaptırımlar konusunda varılan siyasi mutabakatı memnuniyetle karşılıyorum.” şeklinde değerlendirmede bulundu. Von der Leyen, Avrupa’nın özgürlük mücadelesinde İran halkının yanında olduklarını dile getirdi.

İRAN’DAN STRATEJİK HATA UYARISI

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa’nın bu adımının büyük bir stratejik hata olduğunu vurguladı.

İSRAİL’DEN TARİHİ İNCELEME

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Avrupa Birliği’nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesine almasını “önemli ve tarihi bir karar” olarak tanımlayarak bu karardan memnuniyet duyduklarını belirtti. Saar, DMO’nun terör örgütü olarak tanınmasının Avrupa’daki operasyonlarını kısıtlayacağını ve bu durumun Tahran yönetimine büyük bir darbe indireceğini ifade etti.

İRAN’DA GÖSTERİLER SUÇLAR ARTIRDI

İran’da 28 Aralık 2025’te yerel para biriminin döviz karşısında değer kaybetmesiyle başlayan ve esnafın öncülüğünde ülke genelinde yayılan gösteriler, başkent Tahran’da 8 Ocak’ta şiddetli olaylarla devam etti. Bu olaylar sonucunda ülke yönetimi internet erişimini engelledi. Gösterilerin sona ermesinin ardından kısmi internet erişimi yeniden sağlandı. İran Şehit ve Gaziler Vakfı, 21 Ocak’ta gösterilerdeki olaylarda güvenlik güçleri ve siviller dahil 3 bin 117 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı ise gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısını 5 bin 848 olarak açıklarken, gözaltına alınanların sayısının 41 bin 283’e ulaştığını duyurdu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.