Bahçeli’nin Öcalan Açıklaması Tartışma Yarattı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a “Barış Süreci Koordinatörlüğü” verilmesi önerisini sosyal medyada değerlendirdi.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Erbakan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Sayın Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’a kurucu önder diyerek çıktığı yolun sonunun kanaat önderliği olacağını söylemiştik. Sayın Bahçeli nihai önerisini bugün net bir dille seslendirdi: Abdullah Öcalan için ‘Barış Süreci Koordinatörlüğü’ önerdi. Terörsüz Türkiye’ye elbette evet diyoruz, ancak bu sürecin Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına, Ankara’da siyaset yapmasına indirgenmesini kabullenemiyoruz.”

HEDEF ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASI

Erbakan, bu sürecin sonucunun başından beri belli olduğunu ifade ederek, “Hedef Öcalan’ı özgürleştirmek, Ankara’ya getirmektir. Belli ki kapalı kapılar ardında bazı sözler verilmiştir. Ancak…PKK, Kürt kardeşlerimizi temsil etmediği gibi, çözümün reçetesi de Öcalan’a özgürlük değildir.” diye belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki net görüşünü paylaşmaktan kaçındığını vurgulayarak, Bahçeli’nin açıklamalarının sürecin daha fazla yönetilemez hale geldiğini dile getirdi.

REFERANDUM ÇAĞRISI

Erbakan, “Bu nedenlerle çağrımızı yineliyoruz: Böylesine hayati bir konuda kararı aziz milletimize sorun, referanduma gidin.” şeklinde konuştu.

Bahçeli’den çok konuşulacak Öcalan açıklaması: Yeni teklifini sundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Cüneyt Çakır’dan 2026 Dünya Kupası Vizyonu Açıklaması

Gürcistan Futbol Federasyonu Hakem Kurulu Başkanı Cüneyt Çakır, FIFA ve UEFA'daki görevine devam ederken 2026 Dünya Kupası'nda da hakemlik yapacağını açıkladı.

Samsunspor’da Transfer Planlaması Aşamaları Açıklandı

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe'den kiralanan İrfan Can Eğribayat'ın geleceği hakkında belirsizlik olduğunu ancak gelecek sezonda takımda kalmasını umduklarını belirtti.

Bodrum FK Play-Off’lara Süper Lig Hedefiyle Hazır

Bodrum FK, Trendyol 1. Lig'de play-off'a kalmayı başardı ve bir yıl aradan sonra Süper Lig'e geri dönmeyi hedefliyor.

Sivasspor’da Olağan Kongre Tarihi Belirlendi

Sivasspor, 19 Mayıs Salı günü olağan kongresini gerçekleştireceğini açıkladı.

Apple Türkiye’den Ürünlere Yeni Zam Uygulandı

Apple Türkiye, eylül ayından bu yana dolar kurundaki yüzde 10 artışı dikkate alarak iPhone 17 ve AirPods modellerine yeni zammını uygulamaya koydu.