Bakan açıkladı! Yeni vergiler geliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times'a mülakatında 1 Kasım seçim sonuçlarının, büyümeyi güçlendirecek reformlar için uygun bir zemin hazırladığını söyledi.

Şimşek, ekonomiyi canlandırma ve yapısal sorunların çözümüne yönelik reformların vergi gelirlerinin artırılmasından başlayarak, rekabet, bireysel mevduat, istihdam ve resmi emeklilik planları olan vatandaşların sayısının artırılmasına odaklanacağını belirtti.

TÜRKİYE'NİN BORÇLANMA MALİYETİ ARTTTI

Bakan Şimşek, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi ve vergi yasalarında yapılacak değişikliklerin, şirketleri iç piyasadan kredi çekmeye ve hisse senedi satmaya özendireceğini kaydetti.
Gazete, son iki yılda, siyasi belirsizliğin de etkisiyle TL'nin değerinin düşmesi nedeniyle dışarıdan para alan şirketlerin borçlanma maliyetlerinin arttığını belirtiyor.

MALİYE BAKANLIĞINI OLUP OLMAYACAĞINI BİLMİLYOR

Mehmet Şimşek mülakatta, yeni hükümette maliye bakanlığına devam edip etmeyeceğini ise bilmediğini söyledi.
Gazete, 1 Kasım seçimleriyle Meclis'e dönen Ali Babacan'ın yeniden ekonominin başına getirilmesinin beklendiğine dikkat çekti.
Mehmet Şimşek, ekonomideki yavaşlamanın büyük ölçüde AB ve Rusya'ya ihracatın düşmesinden kaynaklandığını belirterek, Türkiye'nin Hindistan ve Çin dışındaki yükselen ekonomilerden daha iyi bir performans gösterdiğini savundu.

'MERKEZ BANKASI HÂLÂ BAĞIMSIZ KARARLAR ALABİLİYOR'

Şimşek, reformların iç tüketim ve değerli mal ihracatı gibi temel noktalara odaklanarak cari açığı kontrol altına almayı hedefleyeceğini kaydederek seçim kampanyası sırasında, asgari ücretin artırılması ve çiftçilere yapılacak ödemeler gibi vaatlerin etkilerine ilişkin kaygıların abartılı olduğunu, bunların gayri safi yurt içi hasıladaki oranının yüzde 2'nin altında olduğunu ve bu vaatlerin 2016 bütçesine girdiğini vurguladı.
Gazeteye göre Maliye Bakanı, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda ise şunları söyledi:

"Merkez bankalarının siyasiler tarafından eleştirilmesi Türkiye'ye özgü bir şey değil. Banka hâlâ bağımsız kararlar alabiliyor. Sonuçta merkez bankasının performansını, hedeflerine ulaşmakta ne kadar başarılı olduğuna göre değerlendirmelisiniz."

Yazının sonunda şu ifadelere yer veriliyor:

"Ancak kredi stratejileri uzmanı Nicholas Spiro, 'Eğer anlamlı reformlar için bir katalizör olacaksa, bu AKP'nin ezici zaferi değil, ekonominin pratikte karaya oturduğu gerçeği olacaktır. AKP, çok ihtiyaç duyulan yapısal reformları yapmadı ve partinin, özellikle de Erdoğan'ın bu reformları benimsemeye gönüllü olduğundan şüphe duymak için birçok neden var' diyor."

FİNANCİAL TİMES

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.