Batı Şeria’da Gözaltı Sayısı 2025’te Yüzde 25 Arttı

İsrail ordusu, işgal altında bulunan Batı Şeria’daki 2025 yılı içerisinde gerçekleştirdiği baskınlar ve gözaltı işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler sundu. Yapılan açıklamada, 2025 yılı boyunca bu bölgede yaklaşık 3 bin 500 Filistinlinin gözaltına alındığı, bu sayının bir önceki yıl olan 2024’e göre yüzde 25 oranında bir artış gösterdiği ifade edildi. Ayrıca, aynı dönemde Filistinliler tarafından gerçekleştirilen silahlı eylemlerde ise yüzde 78 oranında bir azalma olduğu iddia edildi.

BASKINLARDA CİDDİ KAYIPLAR

İşgal altındaki alanlarda gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde yüzlerce silahlı Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve baskınlar sırasında 1300 adet silahın ele geçirildiği belirtiliyor. Ordunun açıklamalarında, “Operasyonlar sayesinde patlayıcı yapımında da kullanılabilen (çift kullanımlı) 8 tondan fazla madde ele geçirilirken terör finansmanında kullanıldığı öne sürülen 17 milyon şekele (yaklaşık 5,5 milyon dolar) el konuldu” ifadesi yer aldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.