Bedelli Askerlik krize çözüm olabilir mi?

Şu günlerde IMF ile olan anlaşamazlık da ekonomiyi kendi içimizde güçlendirme yöntemlerini harekete geçirdi. Bugüne kadar IMF ile anlaşmak için verilen taahhütlerin ülkeyi ne kadar kaosun içerisine düşürdüğü herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Burada devreye hiçbir taahiüt, hiçbir vaat vermeden, ülkenin ekonomisini dış güçlere bağlamadan yapılacak bir bedelli askerlik yasası, ülkeyi ciddi bir darboğazdan kurtarır. Bunun örneğini 1999 senesinde yaşanan deprem felaketinde gördük.

Özellikle ülkemizin yoğun bir nüfus oranına sahip gençlik, bu sorunu çeşitli yöntemlerle çözmek için seslerini devlete duyurmaya çalışıyorlar. Bununla alakalı www.bedelliaskerim.com diye bir web sitesi kuranların çözüm önerileri de var.

İşte çözüm önerileri.

1)      En son 1999 senesinde uygulanan "bedelli askerlik" yasası, raflardan indirilmeli

2) Yaşı 27 ve üzeri olan askerliğini yapmamış tek bir vatandaş kalmayacak şekilde kolaylıklar (kredi kullanımı vb.) sağlanmalı ve bu sayede sayıları 1 milyonu bulan bakaya veya tecilli vatandaşlarımızın tamamının 1 veya 2 ay gibi bir zaman diliminde temel askerlik eğitimi almalarının önü açılmalı.


Çözüm üretenler, yaşları ilerlemiş olup da askerlik vazifelerini yerine getiremeyen insanların askerlik sorunlarının çözülmesi, hem vatandaşlarımızın hem de devletimizin yükünü hafifleteceğini,  hem maddi hem manevi ülkenin refah seviyesini yükselteceğini belirtiyorlar.

Bedelli askerlik konusunun, ekonomimiz açısından,  gençlik açısından, profesyonel TSK oluşması açısından biran önce yürürlüğe girmesini belirten askerliğini henüz yapmamış Akademisyenler, emniyet mensupları, işçi çalıştıran esnaflar, iş adamları, milli sporcular, umutla olumlu cevabı bekliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

APP Plakalara Uygulanan Cezalar İptal Ediliyor

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plakalar için 1 Nisan'a kadar süre tanıdıklarını açıkladı. Ayrıca, 27 Şubat'tan sonra uygulanan cezaların iptal edildiğini duyurdu.

Yasal Adımlar Bayram Sonrası Hız Kazanıyor

Terörsüz Türkiye sürecinde yasal adımların atılmasına odaklanıldı. Ramazan Bayramı'nın ardından gelişmelerin hızlanması ve yeni adımların atılması öngörülüyor.

Dmitriyev’den Kriz Uyarısı Gıda Güvenliği Tehdit Altında

Rusya'nın özel temsilcisi Kiril Dmitriyev, Orta Doğu'daki sorunların gübre krizine yol açtığını, ardından gıda güvenliği krizinin de beklediğini duyurdu.

Yüksekova’da Leblebi İçinde Metal Cisim Şok Etti

Yüksekova'da bir vatandaş, aldığı leblebide metal parçası buldu. Ailesinin dikkati, potansiyel bir sağlık tehlikesinin önüne geçti. Olay anı kaydedildi.

Galatasaray’a UEFA’dan Önemli Gelir Akışı

Galatasaray, Liverpool'u yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final için önemli bir adım attı. Bu zafer, kulübe 12.5 milyon euro kazandıracak.