Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde yaşanan talihsiz olayda Sedair Kurnaz, ev almak için biriktirdiği 1 kilogram altının yerinde olmadığını fark etti. Kurnaz, Nilüfer ilçesinde beğendiği ev için fiyatta anlaştı. Altınları hırsızlık riskine karşı bir elbiseye sararak siyah poşette sakladı. Ancak poşeti almak istediğinde onu bulamadı.
EŞ ALTINLARI TALİHSİZ BİR ŞEKİLDE ÇÖPE ATTI
Kurnaz durumu eşine sorunca acı gerçeği öğrendi. İddiaya göre eşi temizlik sırasında poşeti çöp zannetti. Siyah poşeti evin önündeki konteynere attı. Bunun üzerine Kurnaz mahalledeki tüm konteynerleri karıştırdı. Belediye temizlik ekiplerine ve polise de bilgi verdi.
KAMERALAR İNCELENİYOR VE VATANDAŞTAN YARDIM İSTENDİ
Güvenlik kameralarının incelenmesi için çalışma başlatıldı. Mahalle sakinleri de aramalara destek verdi. Kurnaz yaşadığı olayı anlattı. “Yaklaşık 1 kilogram altını poşete koyup saklamıştım. Eşim temizlik yaparken çöp sanıp dışarı attı. Çöpçüler mi yoksa çöpleri karıştıran biri mi aldı bilmiyoruz. Bulan varsa ulaştırmasını rica ediyoruz.” Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.