Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi Yükselişle Tamamladı

BORSADA GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,35 artışla 14.252,38 puanda kapattı.

BIST 100 endeksi, bir önceki kapanış değerine göre 50,14 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 172,5 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi de yüzde 0,11 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,20 oranında değer kaybetti.

EN KAZANDIRAN SEKTÖR SPOR

Sektör endeksleri arasında en büyük kazancı yüzde 2,80 ile spor sektörü sağlarken, en fazla kayıp ise yüzde 0,83 ile ulaştırma sektöründe görüldü.

Küresel piyasalarda Orta Doğu’daki çatışmalar için diplomatik çözüm umutlarının artması, piyasalarda olumlu bir hava oluşturdu. Borsa İstanbul da Orta Doğu ile ilgili müzakerelere dair iyimserlikle günü pozitif bir şekilde tamamladı. Yatırımcıların dikkatleri ise G20 ile Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları sebebiyle Washington’da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görüşmelerine çevrildi.

Şimşek, İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi (INRAIL) çerçevesinde Dünya Bankası’ndan alınan 1,67 milyar avroluk finansmana ilişkin anlaşmaya imza attı.

Yurt içinde açıklanan verilere göre, Hazine nakit dengesi geçen ay 279 milyar 578 milyon lira açık verdi.

YARINKİ VERİ GÜNDEMİ ÖNEMLİ

Analistler, yarın yurt içinde konut fiyat endeksi ile haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra yurt dışında Çin ve İngiltere’de büyüme verileri, Avro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi yoğun bir veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinin 14.400 ve 14.500 puanlarının direnç, 14.100 ve 14.000 puanlarının ise destek seviyeleri olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Baraj Kapakları Kapatıldı, Esma Nur Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sivas'ta Kelkit Çayı'na düştüğü düşünülen Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları 21'inci gününe girdi. Kaza, 16 Mayıs'ta gece yarısı D-100 karayolunda meydana geldi.

Üç İlde Yarın Yerel Ara Seçim Yapılacak

Türkiye'nin üç şehrinde yarın yerel ara seçim yapılacak ve Tokat, Gümüşhane ile Nevşehir'de altı beldede belediye başkanı ile meclis üyeleri için sandık kurulacak. Ayrıca 362 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacak.

TOKİ 64 İlde 20 Bin Konutu Kurasız Satışa Sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde üretilen yaklaşık 20 bin konut, 15 Haziran 2026 ile 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuluyor. Satışlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak.

Bursa’daki Boya Fabrikasında Yangın: Ekipler Sevk Edildi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan bir boya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Benzine 53 Kuruş İndirim Yapıldı

Petroldeki düşüşle birlikte benzinin litre fiyatı 53 kuruş indirildi ve bugünden itibaren İstanbul'da 62,92, Ankara'da 63,89, İzmir'de 64,17, doğu illerinde 65,54 lira oldu. İndirim petroldeki düşüşe paralel.