”CHP MHP VE BDP terör suçlularını vekil adayı gösterdi”

İsmail Aksoy'un haberi

AK Parti grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yaklaşan genel seçimleri Moral FM’de Oktay Mahşer'in sunduğu Basında Bugün programında değerlendirdi.

Seçimlerin ortak özelliğinin  hesap vermek olduğunu belirten Bekir Bozdağ,  'İktidar ve muhalefet için hesap verme zamanıdır. Hesap verirken iktidar, vatandaştan aldığı yetkiyi 4 yıllık süre içerisinde vatandaşa açıkladığı beyanname ve vatandaşa istediği yetki çerçevesinde kullandı mı kullanmadı mı? ve vatandaş icraatları beğenmedi mi beğenmedi mi bu noktada  hükümetin, iktidar partisinin millete hesap vermedir. Öte yandan da muhalefetinde millet onlara muhalefet görevi verdi. Muhalefet görevlerini nasıl yaptı. Başarılı oldu mu? İktidara aday oldular mı olmadılar mı bir noktada muhalefetin de kendi açısından hesap vermesidir. Vatandaş açısından ise  hesap sorma zamandır. Hem muhalefete hesap soracak, hem iktidara hesap soracak. Artısını eksisini değerlendirecek ve buna göre karar verecektir’ dedi.

Bekir Bozdağ, bu seçimin diğer seçimlerden farklı olduğunu ve farklılığında CHP, MHP VE BDP'nin terör suçlamasıyla hapiste olan şahısları aday göstermesi olduğunu ifade ederek; 'Milleti yok sayan, milletin iradesiyle oluşan her şeyi alaşağı etmek için teşebbüslerde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma, kovuşturma bulunan kişileri milletin iradesine sunmak, milletin desteğiyle onları dokunulmazlık zırhına büründürmek, onları TBMM’ye taşımak ve milli iradeden onlara onay almak veya onun için milletin huzuruna aday olarak çıkarmak millete yapılacak en büyük saygısızlıktır. Bir yandan siz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyorsunuz. Demokrasi halkın halk için yönetimidir diyorsunuz ve halkın sözünü her sözün üzerine koyuyorsunuz. Ama öte yandan halkı tanımayan, halkı yok sayan, halkın seçtiği iktidarı yok etmek isteyen, halkın seçtiği meclisi ispat etmek isteyen ve bunun içinde hazırlık çalışmaları yaptığı iddiasıyla haklarında dava bulunan insanları milletin oyuyla millet vekili yapmak, milli iradenin temsilcisi yapmak hem milli iradeye hem de millete büyük bir saygısızlıktır. Bu yönüyle de bu seçim diğerleriyle mukayese edilmeyecek derece de farklı bir seçimdir. Ben onun için bu seçimi Demokrasiyi ve Türkiye’yi güçlendirme noktasında milletine güvenenlerle, kendi iktidarlarını temin etmek için millete güvenmeyen ama çetelere, mafyalara güvenenler arasında bir yarış olacağını ve bu yarışta da milletimizin engin sağduyusu ve basiretiyle yapacağı hakemlikle sonuçlanacağına yürekten inanıyorum’ diye konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Avrupa Birliği’nden Çocuklar İçin Yaş Doğrulama Uygulaması

Avrupa Birliği, çocukları internette korumak amacıyla yaş doğrulama sistemi üzerinde çalışıyor. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, sistemin yakın zamanda devreye gireceğini açıkladı.

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi Yükselişle Tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,35 artışla 14.252,38 puanda kapatırken, toplam işlem hacmi 172,5 milyar lira olarak kaydedildi.

Trump’tan Çarpıcı Açıklamalar: İran Savaşına Zorunlu Müdahale

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili açıklamalarında, "İran savaşı kaçınılmaz hale geldi ve askeri operasyon gerçekleştirmek zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.

Kıskanmak Dizisi Yayın Akışından Çıkarıldı

Kıskanmak dizisinin dün akşamki yayını iptal edildi. Başrol oyuncusu Selahattin Paşalı'nın özel hayatıyla ilgili spekülasyonlar gündeme geldi. Ayrıntılar merak konusu.

McVitie’s Milk Chocolate Bisküvi’nin 100. Yılı İstanbul’da Kutlandı

McVitie’s Milk Chocolate Bisküvi, Türkiye'de büyük ilgi gördüğü 100. yılı çeşitli kültürel etkinliklerle kutlandı. Hem Türk hem de İngiliz unsurları etkinlikte yer aldı.