Dem Parti Sınırda Toplandı: Tuncer Bakırhan’dan Sert Açıklamalar

Suriye’yle ilgili gelişmeler yakından izleniyor. DEM Parti, bu hafta TBMM grup toplantısını Suriye’de süren çatışmalara dikkat çekmek amacıyla Nusaybin’de gerçekleştirdi.

SINIRDAKİ TOPLANTI

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Sınır Parkı’nda yapılacak grup toplantısı için ilçeye geldi. Eş genel başkanların öncülüğünde Suriye’de yaşanan olaylar için bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Demiryolu Kavşağı’ndan hareket eden yürüyüş, Sınır Parkı’nda noktalandı ve ardından grup toplantısı başladı.

SERT DİLLER KULLANILDI

Grup toplantısı sert bir biçimde geçti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Devlet Bahçeli’ye yönelik sert ifadeler sarf etti. Bakırhan, Bahçeli’nin “SDG Kürtleri temsil etmiyor” açıklamasına yanıt vererek, “Kuru temizlemeci tabirinde bulundu. “Beyefendiler kimin kimi temsil ettiğine de karar veriyorlar. Dilinizi konuşmayın, statünüz olmasın diyorlar. Sana mı soracağız kimin kimi temsil ettiğini? SDG bal gibi Kürtleri temsil ediyor. Özerk yönetim oradaki bütün halkları temsil ediyor. Bu hükmü siz veremezsiniz. Sandığı koysanız bu toplumun rızasını alabilir misiniz? Alamazsınız. Asıl siz kimi temsil ediyorsunuz? Sayın Devlet Bahçeli, ‘PKK’nin kurucu önderi’ diyor ama onun dediğini yapmıyor, ‘Her karışı temizlenmeli, kurutulmalı’ diyor. Sen kuru temizlemeci misin?” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Suriye’deki durumları değerlendirdi ve SDG’yi Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat çağrısına uymamakla suçladı. Bahçeli, Şam’ın güvenliğinin Ankara’nın güvenliğiyle bağlantılı olduğunu belirtti ve “Müzakere ortamını sabote eden SDG/YPG, kapsamlı bir süpürme harekâtı ile tutunduğu alanlardan zora ve silaha dayalı olarak defedilmiştir.” dedi. Fırat’ın her iki tarafının da terörden temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bahçeli, Suriye’deki birlikteliğin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Şam’ın güvenliği, Ankara’nın da güvenliğidir.” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kartalkaya Yangınında 1 Yıl Dolu Gözyaşı

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de, 34 çocuk da dahil 78 kişinin hayatını kaybetmesine ve 137 kişinin yaralanmasına yol açan yangının üzerinden bir yıl geçti.

Nusaybin’deki Provokasyon Cevapsız Kalmayacak

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Nusaybin-Kamışlı sınır hattındaki bayrak saldırısını, terörle mücadelenin hedef alındığı bir provokasyon olarak nitelendirdi.

Türk Bayrağına Yapılan Saldırılara Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Nusaybin–Kamışlı sınırında bayrağa yapılan saldırıyı kınayarak, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli soruşturma başlattığını duyurdu.

Dijitalleşmeyle Nüfus Hizmetlerinde Rekor İşlem Sayısı

2025'te 8 milyon 404 bin 645 kimlik kartı işlemi yapıldı ve e-Devlet üzerinden 158 milyon işlem gerçekleştirildi.

Nusaybin Sınırında Bayrak İndirme Provokasyonu Yaşandı

Nusaybin'de bir grup, polis barikatlarını aşarak, sınır hattındaki Türk bayrağını indirdi ve Öcalan bayrakları taşıdı.