Demokratlar Trump’ın İran Macerasına Engel Olacak

ABD’DE DEMOKRATLAR’DAN TRUMP’A KARŞI ÖNLEM HAZIRLIĞI

Demokrat Partili meclis üyeleri, Donald Trump’ın İran konusunda yeni bir askeri maceraya atılmasını engellemek için harekete geçiyor. Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Kongre üyesi Gregory Meeks, planladıkları adımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, savaş yetkileri yasa tasarısını gelecek hafta gündeme getireceklerini ifade etti. Meeks, Cumhuriyetçi Thomas Massie ve Demokrat Ro Khanna’nın ortak hazırladığı tasarının önemine dikkat çekerken, Trump’ın Kongre onayı olmadan İran’a karşı askeri güç kullanmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

SAVAŞ YETKİLERİ TASARISI

Massie ve Khanna tarafından oluşturulan yasa tasarısı, Trump’ın İran’a karşı askeri müdahalede bulunabilmesi için Kongre onayı almasını zorunlu hale getiriyor. Tasarının destekçileri, Anayasa’nın savaş ilanı yetkisini Kongre’ye verdiğini, bu nedenle tek taraflı askeri eylemlerin Anayasa’yı ihlal edeceğini savunuyor. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde tasarının kabul edilip edilmeyeceği merak konusu olurken, Demokratların büyük bir kısmı ve bazı Cumhuriyetçiler, İran’a askeri bir müdahaleye karşı temkinli bir duruş sergiliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kerem Aktürkoğlu Avrupa’da Rekor Kırdı

Kerem Aktürkoğlu, Nottingham Forest karşısında kaydettiği gollerle Avrupa'daki kariyerinde yeni bir rekora imza attı.

Yeni Trafik Düzenlemeleriyle Ağır Yaptırımlar Yolda

Yeni trafik düzenlemesi, "Apaçi" ve "Doğan görünümlü Şahin" gibi araçlara ve sürücülerine sert yaptırımlar uyguluyor. Bu araçlar trafikten men edilirken, ehliyetler iptal edilecek ve yeniden kurs şartı getirilecek.

Uçak Gemileri Ve Görüşmeler Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

Cumartesi gününden itibaren benzinin litre fiyatına 1,11 lira zam yapılması öngörülüyor.

Pakistan-Afganistan Geriliminde Savaş İlanı ve Hava Saldırıları

Pakistan, Afganistan'ın Kabil de dahil olmak üzere birçok kentinde hava saldırıları gerçekleştirdi ve Taliban hükümetine karşı "açık savaş" ilan etti. İki ülke arasındaki sınır gerilimi tırmanıyor.

Ford’dan 4 Milyon Araç İçin Geri Çağırma

Ford, yazılım sorunları nedeniyle 4.38 milyon aracını geri çağırma kararı aldı.