Deva Partisi İmralı Kararına Tepki Gelişti

Terörsüz Türkiye sürecinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu milletvekillerinin terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan ile İmralı’da buluşmasını oyladı. AK Parti, MHP ve DEM Parti’nin oylarıyla kabul edilen İmralı ziyareti sonrasında bu üç partiden birer temsilci Öcalan ile görüşmelerde bulundu.

DEVA’DA İMRALI ÇATLAĞI

CHP’ye ek olarak DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinden oluşan Yeni Yol grubu, terörist başını ziyaret edecek heyette yer almama kararı almıştı. Ancak bu durum, Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi içerisinde tartışmalara neden oldu.

KURUCU İSİM İSTİFA ETTİ

DEVA’nın kurucu isimlerinden eski milletvekili Abdurrahim Aksoy, partisinin İmralı ile ilgili kararına karşı çıkarak istifa etti. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Aksoy, parti yönetimini sorumluluk almamakla suçlayarak sert eleştirilerde bulundu. Aksoy, yazılı açıklamasında “Kurucusu ve mensubu bulunduğum DEVA Partisi’nin İmralı heyetine katılmama yönündeki kararı.. Kürt sorununun çözümünde sorumluluk almaktan kaçınan bir tutumu ortaya koymuştur” şeklinde ifadelerde bulundu.

ÇÖZÜM İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENİLMEDİ

Açıklamasının devamında, Kürt halkı için kritik öneme sahip bu tarihi dönüm noktasında demokratik bir siyaset çizgisi sergilenenmediğini ve çözüm için sorumluluk alınmadığını belirtmişti. Aksoy, bu nedenle DEVA Partisi’ndeki üyeliğine son verdiğini kamuoyuna saygıyla duyurmuş oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Peter Greene New York’ta Evinde Ölü Bulundu

Hollywood'un ünlü karakter oyuncularından Peter Greene, New York'taki evinde 60 yaşında yaşamını yitirdi. Sinemada iz bırakan bir figürdü.

Adana’da Otomobil Patladı: Sürücü Hayatını Kaybetti

Adana'da bir otomobilin patlaması sonucu sürücü trajik bir şekilde yaşamını yitirdi. Olayın detayları inceleniyor.

Artvin Sanayi Sitesi’nde Yangın Paniği Yaşandı

Arifiye'deki sanayi sitesinde bulunan bir hırdavat dükkanında çıkan yangın hızlıca kontrol altına alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi.

Motosiklet Kazasında İki Kardeş Hayatını Kaybetti

Samandağ'da bir otomobilin çarptığı motosiklette bulunan 18 yaşındaki Mustafa Cemali ve 15 yaşındaki kardeşi Ali Cemali yaşamını yitirdi.

İsrail Saldırı Tehdidini Askıya Aldı Açıklaması Geldi

İsrail, BM'nin ateşkes ihlali uyarısının ardından Lübnan'ın güneyinde bir binaya yönelik saldırıyı ertelediğini duyurdu.