Diyarbakır’da Gösteri ve Yürüyüşler 4 Gün Yasaklandı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, son dönemlerde ülke içerisindeki ve dışındaki gelişmeler nedeniyle 4 gün boyunca gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilik tarafından yapılan duyuruda, “25 Ocak Pazar günü 11.00-18.00 saatleri arasında ilimiz Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanında düzenlenmek istenilen miting ile ilgili olarak, son dönemde gerek ülkemiz dahilinde gerekse sınırlarımızın dışında gelişen olaylar ve bunların ilimize muhtemel etkileri de dikkate alınarak yapılan ayrıntılı değerlendirmeler neticesinde, bu mitingin yapılacağı tarihin öncesi, miting sırası ve sonrasında kamu düzenini ve güvenliğini bozabilecek eylemlerin yoğunluk kazanabileceği mütalaa edilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

YASAK KAPSAMINDAKİ EYLEMLER

Bu çerçevede, il sınırları içinde huzur ve güvenliğin sağlanması, kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla, 23 Ocak 2026 Cuma günü saat 00.01’den itibaren 26 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 23.59’a kadar çeşitli eylemler yasaklandı. Yasak kapsamında açık alanlarda yapılacak olan toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting gibi etkinlikler ile dış ilçelerden 25 Ocak 2026 tarihinde yapılmak istenen mitinge katılacak şahıs ve araçların çıkışları ve il merkezine girişleri, diğer illerden mitinge katılacak şahıs ve araçların il sınırına girişleri tamamen yasaklandı.

YASAKLARIN HUKUKİ DAYANAĞI

Valiliğin açıklamasında, tüm bu yasakların 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17 ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri çerçevesinde uygulandığı vurgulandı. Bu tedbirlerin, güvenliğin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amacı güdüldüğü belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Türkiye’nin En Soğuk Yeri Hakkari Yüksekova Oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, 1950 rakımı ile Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kaydedildi. Gece sıcaklığı eksi 32,7 dereceye düştü.

M5 Metro Hattı İki Gün Kapalı Kalacak

İstanbul'da M5 Üsküdar–Samandıra Metro Hattı, Samandıra Merkez–Sultanbeyli uzatma hattı için teknik çalışmalar nedeniyle hafta sonu duracak. Seferler pazartesi sabahı başlayacak.

PKK/YPG’nin Tünel Ağına Dair Şok Detaylar Açıklandı

Bölgedeki lüks evlerin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG tarafından kazılan tünellere ev sahipliği yaptığı belirlendi.

Diyarbakır’da 4 Gün Gösteri Yasağı Uygulaması

Diyarbakır'da, kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin 4 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Bu kararın güvenlik önlemleri kapsamında alındığı belirtildi.

Haldun Dormen İçin Anma Töreni Programı Açıklandı

Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen, 98 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze programı açıklandı; sahneden inmeyen bu efsane, çevresine sürekli ilham veriyordu.