Batman’da 2007 yılında suda çürümüş halde bulunan erkek cesedine ilişkin faili meçhul dosya, 19 yıl sonra yeniden ele alınarak aydınlatıldı. Cesedin Aydın Özcan’a ait olduğu belirlendi. Soruşturma sonucunda 10 şüpheli gözaltına alındı.
KİMLİK TESPİTİ 19 YIL SONRA YAPILDI
Olay 5 Temmuz 2007 tarihinde yaşandı. Batman’ın Kozluk ilçesi Armutlu Köyü’nde bir ceset bulundu. O dönem kimlik tespiti yapılamadı. Ceset Ankara Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi. Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı dosyayı yeniden açtı. JASAT ekipleri saha araştırmaları yaptı. Cesedin Aydın Özcan’a ait olduğu değerlendirildi. Özcan’dan 2007 yılından beri haber alınamıyordu. Ailesi ise kayıp başvurusunda bulunmamıştı.
DNA ANALİZİYLE KESİNLEŞTİ
Jandarma ekipleri Özcan’ın birlikte yaşadığı Yıldız Doğan’a ulaştı. Çocuklarından DNA örnekleri alındı. Laboratuvar analizleri cesedin Aydın Özcan’a ait olduğunu kanıtladı. Soruşturma kapsamında cinayetin aile içi olduğu belirlendi. Olay töre ve namus saikiyle işlenmişti. Şüphelilerin kullandığı GSM hatları geriye dönük analiz edildi. Suç bağı böylece ortaya çıkarıldı.
ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Batman merkezli İstanbul ve Antalya’da operasyon yapıldı. Belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında Özcan’ın ağabey ve kardeşlerinin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler tasarlayarak töre ve namus saiki ile kasten adam öldürmekle suçlanıyor.
BAKAN GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA GELDİ
Adalet Bakanı Akın Gürlek soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. 19 yıllık sır perdesinin aralanmasından dolayı teşekkür etti. Bakan Gürlek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımızın güçlü koordinasyonuyla milletimizin adalete güvenini güçlendirmek ve kamu vicdanını yaralayan dosyaları aydınlatmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.