Ekonomi Gazetesi The Economist’ten İran Pilotuna Dair Analiz

DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Dünyaca tanınan bir ekonomi dergisi, İran semalarında uçağı düşen ve kırsal alanda kaybolan F-15E pilotu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Derginin değerlendirmesine göre, ABD pilotunun İran güçleri tarafından ele geçirilmesi, savaşın gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir. İran, sürekli tehdit altında hissettiği ABD karşısında önemli bir avantaja sahip olabilirken, bu durum dengeleri değiştirebilir.

ABD, iki pilottan birini kurtarmayı başarsa da, İran hükümeti kaybolan diğer pilotu bulmaları durumunda vatandaşlarına 10 milyar Toman (yaklaşık 60 bin dolar) ödül vereceğini açıkladı.

Derginin öngörülerine göre, İran başarılı bir şekilde pilotu ele geçirirse, bu durumu hem propaganda amacıyla kullanabilir hem de ABD ile yürütülecek müzakerelerde elini güçlendirebilir.

Yazıda geçmişte Vietnam’da ele geçirilen 500 ABD pilotu ve Irak’ta Saddam Hüseyin rejimiyle mücadele esnasında yakalanan pilotların deneyimlerine atıfta bulunuldu. Bu örnekler, müzakerelerdeki stratejik değerlerinin önemini vurguladı.

Sonuç olarak, dergi, pilotun yakalanmasının savaş üzerinde büyük bir etki yaratmayacağı, ancak müzakerelerde ciddi bir avantaj sağlayabileceğinin altını çizdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel Açıklamalarda Bulundu

Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Volkan Demirel, Göztepe maçından sonra hakemlerin Türk futbolundaki gelişime engel olduğunu vurguladı ve gelecekteki maça odaklanacaklarını belirtti.

Ankara’nın Ünlü Kabadayısı Ahmet Turgut Hayatını Kaybetti

Ankara'nın tanınmış kabadayısı Ahmet Turgut, 91 yaşında hayatını kaybetti. Çakıcı, serbest kaldığında ilk ziyaret ettiği kişi Turgut olmuştu.

Kasımpaşa Kalecisi Gianniotis Kaleden Kaleye Gol Attı

Süper Lig'de Kasımpaşa ve Kayserispor arasında gerçekleşen karşılaşmada, Kasımpaşa'nın kalecisi Andreas Gianniotis, kaleden kaleye bir gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Fenerbahçe’de Amrabat İçin Transfer Hamlesi Başladı

Fenerbahçe'den kiralanan Sofyan Amrabat için Real Betis, Dünya Kupası öncesinde oyuncunun bonservisini almak istiyor. Yönetim, piyasa değerinin artmasından endişeli.

İtalya’da Teknik Direktör Krizi Derinleşiyor

İtalya, yeni teknik direktör arayışına hız verdi ve Vincenzo Montella'nın da yer aldığı 3 aday üzerinde çalışmalar yürütmeyi planlıyor.