Erdoğan’dan Erzurum Kongresi mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajında milli mücadelenin önemine değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Erzurum'da  ilan edilen, manda ve himayeyi kesinlikle reddeden milli irade doğrultusunda,  aziz milletimiz topyekun bir mücadele başlatmış ve Kurtuluş Savaşı’nın nihai  hedefini ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başkan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajda, "Aziz milletimizin kendi kaderini, kendi geleceğini  tayin etme iradesini tüm dünyaya ilan ettiği Erzurum Kongresi, Türkiye  Cumhuriyeti'ne uzanan yolun kilometre taşlarından biri olmuş, milli birlik ve  beraberliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır." değerlendirmesinde  bulundu.


"Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararına imza  atılan Erzurum Kongresi'nin, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen,  istiklal mücadelesinin ilkelerinin belirlenmesinde oynadığı öncü rolle ulusal bir  nitelik kazandığına dikkati çeken Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Erzurum'da ilan edilen, manda ve himayeyi kesinlikle reddeden milli  irade doğrultusunda, aziz milletimiz topyekun bir mücadele başlatmış ve Kurtuluş  Savaşı'nın nihai hedefini ortaya koymuştur. Bağımsızlık mücadelemizin yol  haritasının şekillendiği Erzurum'da ortaya konan azim ve kararlılık, bugün  bizlere de ilham kaynağı olmakta, geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç katmaktadır.  Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere,  bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm  vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

TRT

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Trump’tan Çarpıcı Açıklamalar: İran Savaşına Zorunlu Müdahale

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili açıklamalarında, "İran savaşı kaçınılmaz hale geldi ve askeri operasyon gerçekleştirmek zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.

Kıskanmak Dizisi Yayın Akışından Çıkarıldı

Kıskanmak dizisinin dün akşamki yayını iptal edildi. Başrol oyuncusu Selahattin Paşalı'nın özel hayatıyla ilgili spekülasyonlar gündeme geldi. Ayrıntılar merak konusu.

McVitie’s Milk Chocolate Bisküvi’nin 100. Yılı İstanbul’da Kutlandı

McVitie’s Milk Chocolate Bisküvi, Türkiye'de büyük ilgi gördüğü 100. yılı çeşitli kültürel etkinliklerle kutlandı. Hem Türk hem de İngiliz unsurları etkinlikte yer aldı.

Fintech Çözümleri İşletmelerin Rekabet Gücünü Artırıyor

HORECA gibi birçok sektör, finansal teknolojilerle çalışma yöntemlerini yeniliyor. Pluspay, saha geri bildirimleriyle esnek ödeme sistemleri sunarak inovatif çözümler üretiyor.

Okan Buruk’un Oğlu PFDK’ya Sevk Edildi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na gönderildi.