Erdoğan İran’a 4 kritik dosya ile gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan günü birlik ziyaret kapsamına yarın İran'a gidiyor. Erdoğan'ın Yemen'de yaşananlardan sonra yaptığı son çıkışın ardından ziyaretin önemi artarken, ilişkilerin gerilmesine neden olan tüm bölgesel konuların ele alınacağı öğrenildi.

Yemen, Irak, Suriye ve enerji başlıklarının konuşulacağı toplantılarda İran'a ''Mezhep savaşına karşı sorumlu davranın'' mesajı verilecek. Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı sebebiyle yapılacak ziyarette Erdoğan hem İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney hem de Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşecek.

Erdoğan, Yemen'de yaşanan son olaylara ve İran'ın bölgede izlediği politikalara karşı Türkiye'nin yaklaşımını vurgulayacak. İran'ı bölgede yaşanan gerilimlerin sona ermesi ve şiddetin mezhep savaşına dönüşmemesi için sorumluluk almaya davet edecek. Türkiye ile İran özellikle Suriye'deki gelişmelerden sonra ikili ilişkilerde bazı gerilmeler yaşamıştı.

ERDOĞAN UYARIDA BULUNACAK

Ancak iki ülke de Suriye politikalarını ikili ilişkilere karıştırmama kararı almıştı. Ancak İran'ın önce Irak, ardından Yemen'de izlediği mezhepsel politikalar yeniden gerilime neden olmuştu. Erdoğan, Tahran'da İran'ın politikalarının bölgede doğurabileceği tehlikeleri anlatacak.

Tahran ziyareti boyunca Erdoğan'ın bir diğer önemli gündemi de ticaret olacak. İkili ilişkiler siyasi meselelerde sorun yaşasa da iki ülke arasındaki ticaret hız kesmedi. Yarın Tahran'da özellikle enerji alanındaki işbirliği ele alınırken, İran'ın P5+1 ülkeleri ile yaptığı mutabakatın sonuçları da değerlendirilecek. Türkiye, ABD'nin sert tutumuna rağmen nükleer konusunda İran'a yapılan yaptırımlara "Hayır" demişti.

Haziran ayında anlaşmaya dönüşecek mutabakat Ankara'da memnuniyetle karşılanırken, yeni dönemde başta teknoloji ve sanayi alanında ortaklıklar olmak üzere hangi alanlarda yeni işbirliklerinin yapılabileceği görüşülecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Lionel Messi Yeni Bir Dönem Başlatıyor: UE Cornella’yı Satın Aldı

Inter Miami'nin ünlü futbolcusu Lionel Messi'nin İspanyol kulübü UE Cornella'yı satın alacağı öne sürüldü.

Bernardo Silva Manchester City’den Ayrılacak

Portekizli futbolcu Bernardo Silva, 9 yıl boyunca mücadele ettiği Manchester City'den sezon sonunda ayrılma kararını açıkladı.

Pırlanta Kaçakçılığına Operasyon: 80 Karat Yakalandı

Kapalıçarşı'da, 3 milyon dolarlık değere sahip 80 karat pırlanta kaçak olarak ele geçirildi. Olay, Endonezya'dan getirilen değerli taşlarla ilgili gerçekleşti.

Lynqor BAE’de Yapay Zekâ Destekli Modelini Tanıttı

MENA bölgesinde pazarlama harcamaları artarken, karmaşık yapılar sorun yaratıyor. Lynqor, BAE'de yapay zeka destekli çözümünü tanıtarak bu sorunu ele almayı hedefliyor.

İstanbul Kırtasiye Fuarı Yeniden Sektörü Buluşturuyor

İstanbul Kırtasiye Fuarı'nın 32. edisyonu, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası'nın katılımıyla açıldı. Etkinlik, Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin organizasyonunda gerçekleştiriliyor.