Eski CHP Milletvekili Lale Karabıyık İçin Tören

BİR TÖREN DÜZENLENDİ

Bir süre yumuşak doku kanseri tedavisi gördükten sonra dün hayatını kaybeden eski CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık için bir tören gerçekleştirildi. Tören, akademisyen olarak görev yaptığı Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde yapıldı. Bu anlamlı törene Karabıyık’ın ailesi, yakınları ve akademisyen arkadaşları katıldı.

DUYGUSAL KONUŞMALAR YAPILDI

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yalnızca siyaset ve eğitim alanında değil, her yönüyle güzel bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Bozbey, Karabıyık’ın üniversitesine, öğrencilerine, ülkesine ve kentine değer katan kıymetli bir insan olduğunu ifade ederek, merhume için rahmet diledi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Karabıyık’ın sadece iyi bir akademisyen değil, aynı zamanda iyi bir insan olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Başı dara düştüğünde kendisine müracaat eden bir kişinin her zaman muhatap bulabileceği biri vardı,” diyerek Karabıyık’ın itidalli bir kişi olarak çıkış yollarını göstermeye çabaladığını aktardı. Ayrıca, BUÜ’nün Karabıyık’ın “yuvası” olduğunu vurguladı ve “Geleneksel dünyamızda cenazelerimizi evimizin önünden uğurlarız. Burası onun evi. Sonunda buraya yeniden kavuştu. Mekanı cennet olsun,” dedi.

ÇEŞİTLİ İSİMLER KATILDI

Törende İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit, İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Özdemir, akademisyenler ve sevenleri de duygusal konuşmalar yaptı. Karabıyık’ın cenazesi, öğle vakti Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Bilecik’e gönderildi. Cenaze namazına, Karabıyık’ın yakınları, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve birçok vatandaş katılarak destek verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Dilovası Yangınında Cezalar İçin Müebbet Talepleri Yükseldi

Kocaeli'deki parfüm fabrikasında meydana gelen yangında, ikisi çocuk olmak üzere 7 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında 4 şirket yetkilisi için müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

TFF Beşiktaş ve Serdal Adalı Cezalarını İptal Etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Serdal Adalı ile Beşiktaş'a verilen cezaları iptal etmeye karar verdi.

Hakan Fidan: SDG İsrail’den Cesaret Alıyor Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SDG'nin İsrail desteğine dikkat çekerek, ideolojik mücadelelerin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini, silahlı eylemlerin ise silahlı yanıtlar doğuracağını ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.