Ezhel ALMANYA VATANDAŞLIĞINI KAZANDI
Hakkında pek çok dava açılmasının ardından Türkiye’yi terk ederek Almanya’nın Berlin kentine yerleşen Ezhel (Sercan İpekçioğlu), yurt dışında müzik kariyerine devam ediyor. Ünlü rapçi, son konserinde vatandaşı olduğu Almanya’nın kimliğini duyurdu. Vatandaşlık sürecinin başarıyla tamamlandığını ifade eden Ezhel, sahnede “Geçen hafta vatandaş oldum” sözleriyle hayranlarına müjdeyi verdi. Rapçinin bu önemli duyurusu, dinleyicileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
GURBETİN ACI YÜKÜ
Ezhel, geçtiğimiz hafta bir radyo programında Türkiye’den ayrılmak zorunda kalmasaydı yaşamında nelerin farklı olabileceğine dair bir örnek sundu. Almanya’daki sosyal hayatının daha özgür olduğunu dile getiren ünlü isim, “Türkiye’de heyecanlı bir kitle var. Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı’nı iki bodyguard’la gezmiştim mesela. Sarnıçta 300 kişilik bir öğrenci grubu, başlarında da iki öğretmen vardı. Çocuklardan biri beni görünce hepsi çığlık atmaya başladı, öğretmenler şok oldu. Güvenlikler ‘Bir şey mi var?’ diyerek aşağıya indiler. Ben dışarı çıktım, çocuklar yola aldırış etmeden yola atılıyorlardı. Oranın atmosferini yaşamak farklı olurdu” şeklinde konuştu.
GURBETİN GETİRDİĞİ ZORLUKLAR
Ezhel, memleketine dönememenin getirdiği zorlukları da dile getirdi. “Derdim, albümüm çok buraya ait; buradaki dertlerim. Burada da çok keyifli bir sosyal hayatım var; sokaklarda gezebildiğim, etkinliklere katılabildiğim, sosyal olarak daha rahatım burada. Bu anlamda avantaj ama gurbetin acısı hiçbir şeye benzemez” diyerek hislerini aktardı.
then "Add to Home Screen"