Galatasaray, Renato Nhaga İle Anlaşmayı Duyurdu

Transfer çalışmalarını aktif şekilde sürdüren Galatasaray, orta saha bölgesine Portekiz ekibi Casa Pia’da forma giyen Gine-Bissau asıllı futbolcu Renato Nhaga’yı kattı.

İSTANBUL’A GELİYOR

Sarı-kırmızılı kulüp, genç futbolcuyu İstanbul’a da davet etti. 18 yaşındaki Renato Nhaga, Portekiz’den özel bir uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne ulaştı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Burada olduğum için mutluyum. Haydi Galatasaray” ifadelerini kullandı.

TRANSFER DETAYLARI

Transfer sonrası Galatasaray, Renato Nhaga’nın Casa Pia ile olan anlaşmasını 6,5 milyon euro bedelle duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüp, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Profesyonel futbolcu Renato Sam-Na Nhaga’nın transferi konusunda, oyuncunun kulübü Casa Pia Atletico Clube-Ateneu Casapiano ile anlaşmaya varılmıştır. Bu kapsamda, futbolcunun kulübüne toplam 6,5 milyon avro tutarında transfer bedeli ödenecektir.” açıklamasını yaptı. Galatasaray, 18 yaşındaki futbolcu ile 4,5 sezonluk bir sözleşme imzalanırken, oyuncunun bu yıl 375 bin euro, 2026-2027 ile 2027-2028 sezonlarında 750’şer bin euro, 2028-2029 sezonunda 800 bin euro ve 2029-2030 sezonunda ise 850 bin euro alacağı belirtildi.

PERFORMANSI NEDİR?

1 milyon euro piyasa değerine sahip olan Nhaga, mevcut sezon boyunca Casa Pia formasıyla 21 maçta 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.

DUYGULARINI PAYLAŞTI

Transferinin ardından konuşan Renato Nhaga, “Galatasaray’a imza attığım için çok mutluyum. Genç bir oyuncu olarak güzel bir projenin parçası olacağım, çok hevesliyim. Galatasaray’a fayda sağlamak istiyorum. Gelecekte neler olacağını göreceğiz.” şeklinde ifade etti.

BAŞKAN’DAN YORUM

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, genç futbolcuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İnşallah Galatasaray’da güzel günleri olacak. Genç bir oyuncu, uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edecek. Büyük fayda üretmesini diliyorum. Bol şanslar. Türkiye’de ve Avrupa’da yolu açık, şansı bol olsun.” açıklamasında bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Derbide Hakemlerin Kart Kullanım İstatistikleri Dikkat Çekiyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 5 Nisan Pazar günü Süper Lig'in 28. haftasında derbi mücadelesine çıkacak. Son dönemdeki derbilerde kart sayısı önemli bir konu haline geldi.

Kırtasiye Sektöründe Tüketici Beklentileri Değişiyor

TÜKİD, kırtasiye pazarındaki dönüşümü analiz ederek, tüketicilerin fiyat dışında işlevsellik, tasarım ve sürdürülebilirlik gibi faktörlere de önem verdiğini vurguladı. Hibrit perakende modeli dikkat çekiyor.

Filipinler’de Kargo Uçağı Düşmesi: İki Pilot Hayatını Kaybetti

Filipinler'in Coron bölgesinde kargo uçağının düşmesiyle iki pilot hayatını kaybetti. Kaza, Busuanga Havalimanı çevresinde gerçekleşti.

Romanya Futbol Federasyonu Lucescu ile Yolları Ayırdı

Romanya, 2026 Dünya Kupası play-off'unda Türkiye'ye elendikten sonra 80 yaşındaki teknik direktör Lucescu ile yollarını ayırdı. Lucescu dönemi sona erdi.

Galatasaray’dan Gabriel Sara Açıklaması Öncesi Karar

Galatasaray'ın oyuncusu Gabriel Sara, sol ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle Trabzonspor maçında oynatılmayacak. Takım, oyuncunun iyileşmesi için dikkatli bir yaklaşım sergiliyor.