Gazze’de insanlık dramı devam ediyor. İsrail ordusu, ateşkese rağmen saldırılarına devam ederken, Filistinliler zor koşullar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze’deki Filistin hükümetinin Medya Ofisi, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail ordusunun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi’nde yaşamını yitiren gazetecilere ilişkin bilgiler paylaştı.
HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERİN SAYISI 261 OLDU
Açıklamada, gazetecilik mesleğini Katar Radyosu’nda sürdüren Amal Muhammed Şamali’nin de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze’deki gazetecilere yönelik saldırılarının kınandığı ifade edilerek, Ekim 2023 itibarıyla ölen gazeteci sayısının 261’e ulaştığı bilgisi verildi. Filistinli gazetecilere yönelik sistematik saldırılara karşı Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Arap Gazeteciler Birliği’nin hemen harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.
İSRAİL’E GÖZ YUMAN ÜLKELER DE ELEŞTİRİLDİ
Yapılan açıklamada, “İsrail ve ABD yönetiminin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Fransa gibi soykırıma karışan ülkeleri bu iğrenç ve vahşi suçları işlemekten sorumlu tutuyoruz.” ifadelerine yer verildi. Söz konusu ülkelerin, İsrail’in yaptığı saldırılara göz yumduğu değerlendiriliyor.
TOPLAM CAN KAYBI 70 BİNDEN FAZLA
Ekim 2023 itibarıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarda, toplamda 72 bin 133 Filistinli yaşamını yitirirken, 171 binden fazla kişi de yaralandı. Gazze’deki bu insani kriz, uluslararası toplumun gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.