Gelecek Partisi’nden 6 vekil istifa etti

CHP KADROLARINDAN İSTİFA DEPREMİ SÜRÜYOR

2023 seçimlerinde Meclis’e CHP kadrolarından katılan Gelecek Partisi milletvekilleri arasında istifa dalgaları devam ediyor. İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin’in ardından İstanbul Milletvekili Doğan Demir de Gelecek Partisi’nden ayrıldığını açıkladı. Demir, istifasıyla ilgili olarak “Geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm” şeklinde ifadeler kullandı.

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ SAYISI ARTIK 14

Demir’in istifası ile birlikte partiden ayrılan vekil sayısı 6’ya yükselirken, Gelecek Partisi’nin Meclis’te yalnızca 4 sandalyesi kaldı. Selçuk Özdağ, Cemalettin Kani Torun, Sema Silkin Ün ve Mustafa Bilici ise hâlâ Gelecek Partisi’nde görev yapıyor. Demir’in istifası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bağımsız milletvekili sayısı 14’e ulaştı.

AK PARTİ’YE GEÇİŞ İDDİALARI GÜNDEMDE

Gelecek Partisi’nden Serap Yazıcı Özbudun, Mustafa Nedim Yamalı ve Hasan Ekici, partilerinden istifa edip AK Parti’ye geçmişti. Önceki gün istifa eden Selim Temurci ile İsa Mesih Şahin’in de AK Parti’ye geçeceği yönünde iddialar ortaya atılıyor.

DEMİR: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SİYASİ ZEMİN KALMADI

Doğan Demir, sosyal medya hesaplarından yaptığı istifa açıklamasında şu sözlere yer verdi: “19 Aralık 2019 tarihinde kurucuları arasında yer aldığım Gelecek Partisi’nden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Yaklaşık altı yıllık bu süre zarfında, Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezerek partimin başarılı olabilmesi; daha da önemlisi, milletimizi içine girdiği siyasi çıkmazdan çıkararak bir alternatif sunabilmek adına her kesimden insanla bir araya geldim. Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü, eşit ve adil bir yaşamı tesis etmek amacıyla çok uzun yollardan geçtik. Ancak geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm. Tüm kurucu arkadaşlarıma, genel merkez yöneticilerine, teşkilatlarda emek veren üye ve gönüllülere teşekkürü bir borç bilirim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Başta milletvekili olarak görev yaptığım güzel İstanbul’umuz olmak üzere, ülkemiz ve aziz milletimizin geleceği için mücadelem devam ediyor ve edeceğim.”

ÖNEMLİ

Osmaniye’de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Kadirli'de bu akşam saat 17.45'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

İstanbul Ve Ankara’da Okul Servisleri Zam Talep Ediyor

Yeni eğitim yılı öncesi aileler hazırlık yaparken, servisçiler zam talep ediyor.

Daha Fazlası!