Hadramut’ta Petrol Saldırıları Suudi Arabuluculuğuna Darbe Vuruyor

Saldırılar, Suudi arabuluculuğunun gün yüzüne çıktığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu durum, diplomasi ile askeri eylemler arasındaki belirgin çelişkileri gözler önüne sererken, uluslararası alanda tanınan Yemen hükümetiyle resmi bir ittifak bulunmasına rağmen Suudi Arabistan’ın sahadaki tarafların önceliklerini belirlemede yaşadığı kararsızlığı ortaya koyuyor. Yerel kaynaklar, geçmişte aşiret gruplarına verilen desteğin stratejik kontrol sağlamak amacı taşıdığını, fakat bunun sonucunda petrol bölgelerinde el-Kaide’nin etkisinin artmasına yol açabilecek bir boşluk bıraktığını ifade ediyor. Bu da Hadramut’ta güvenlik risklerini artıran yeni bir faktör olarak öne çıkıyor.

DİPLOMATİK ZAYIFLIK

Analistler, güney güçlerinin hedef alınmasının yerel meşru hükümetle işbirliği zayıflattığını ve yaşanacak olası bir gerginliğin Husiler ile Müslüman Kardeşler’in lehine olabileceğini vurguluyor. Bu durum, bölgesel istikrara yönelik tehditlerin arttığı hassas bir süreçle örtüşüyor. Yaşanan gelişmeler, özellikle askeri ve siyasi çıkarların iç içe geçtiği, yerel kaosun silahlı gruplar tarafından istismar edilebilme potansiyelinin devam ettiği Vadi Hadramut gibi kritik bölgelerde, Suudi Arabistan’ın gerilimi azaltma konusunda tutarlı bir strateji geliştirme yeteneği hakkında soru işaretleri doğuruyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gümüş Yatırımları İçin Güçlü Destek Unsurları

Gümüş fiyatları, kâr satışlarının ardından 58 doların üzerine yükseldi. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentileri, değerli metalin talebini artırdı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan Galatasaray-Samsunspor Açıklaması

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Samsunspor'un Galatasaray karşısındaki penaltı talebine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Pozisyonun sona erdiği anda yapılan taleplerle ilgili görüşlerini açıkladı.

Tom Barrack’tan Türkiye-ABD İlişkileri Açıklamaları

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye ile F-16 ve F-35 müzakerelerinin önümüzdeki 4 ila 6 ay içinde çözüme ulaşabileceğini belirtti ve Türkiye'ye yönelik yaptırımları eleştirdi.

Galatasaray’da Metehan Baltacı İçin Kritik Karar Aşaması

Galatasaraylı stoper Metehan Baltacı, bahis oynadığı gerekçesiyle 9 ay hak mahrumiyeti cezası aldı ve gözaltına alındı. Kulüp, bu duruma ilişkin kararını aldı.

Kağıt Çeklerin Dönemi Kapanıyor Mu Başlıca Tartışmalar Başladı

Dijital ödemelerin artmasıyla çek kullanımı düşüyor. Federal Reserve, çek hizmetlerini sona erdirme ihtimalini değerlendiriyor. Bu durum, düşük gelirli ve hesap sahibi olmayan Amerikalılar için sorun yaratabilir.