Hakan Fidan, Hamas Heyeti ile Gazze’yi Görüştü

Başkent’te kritik zirve…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti ile bir araya geldi.

GAZZE’DEKİ DURUM ELE ALINDI

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bugün Ankara’da yapılan görüşmede, Gazze’deki güncel durum üzerinde kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Görüşmede, özellikle Gazze barış planının ikinci aşamasına geçiş süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN DAVASINA DESTEĞİ VURGULANDI

Bakan Fidan, Türkiye’nin Filistinlilerin haklarını uluslararası tüm platformlarda en güçlü şekilde savunmaya devam ettiğini belirtti. Gazze’de yaşanan insani sorunların hafifletilmesine yönelik olarak Türkiye’nin sürdürdüğü barınma ve insani yardım çalışmalarını heyete aktaran Fidan, Türkiye’nin bölgedeki yaraların sarılması konusundaki kararlılığını yineledi.

İSRAİL BARIŞ PLANININ İKİNCİ AŞAMASINI ENGELLİYOR

Görüşmede, Hamas heyeti, ateşkes süreci için üzerlerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirdiklerini ifade etti. Ancak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ettiğini vurgulayan heyet, bu yaklaşımın barış planının ikinci aşamasına geçişi baltalamaya yönelik bir strateji olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze’ye giren insani yardımların yetersizliğine dikkat çeken Hamas yetkilileri, bölgeye giriş yapan tırlara ilişkin, bunların yüzde 60’ının ticari mal taşıdığını ve bunun halkın temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu aktardı. Özellikle ilaç, temel gıda, barınma malzemesi ve yakıt tedariki konusundaki ciddi eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğini vurguladı.

FILİSTİN İÇ SİYASETİ GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmenin bir diğer kritik gündem maddesi ise Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı süreci oldu. Filistin iç siyasetindeki gelişmeler ve Batı Şeria’daki durumun da ele alındığı bu görüşmede, İsrail’in Batı Şeria’da uyguladığı politikaların “kabul edilemez” olduğu vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Daltonlar Suç Örgütü Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı

Daltonlar suç örgütü davasında 362 sanığın yargılaması sonuçlandı. Mahkeme, örgüt liderlerine 12 kez müebbet hapis cezası verirken, diğer sanıklara çeşitli hapis cezaları uyguladı.

TBMM Genel Kurulunda 11. Yargı Paketi Onaylandı

11. Yargı Paketi'ndeki infaz indirimiyle ilgili 27. madde, deprem suçlarının kapsam dışı bırakılmasıyla kabul edildi.

Giorgia Meloni’den Yıl Sonu Açıklaması Geldi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yıl sonu konuşmasında 2023'ün zorlu geçtiğini vurguladı ve 2026'nın daha çetin geçeceğini belirterek endişeleri artırdı.

Asrın İnşası: 455 Bin Konut Tamamlandı

Deprem bölgesindeki inşaat seferberliği, 455 bin konut ve iş yerinin tamamlanmasıyla sona erdi. Son teslim töreni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Hatay'da düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Aliyev’den Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan lideri Aliyev'le görüşerek Ermenistan'la normalleşme sürecini değerlendirdi ve Aliyev'in doğum gününü kutladı.