Hamaney: Amerika’ya Savaş Uyarısında Bulundu

İran lideri Hamaney, devrimin 47. yıl dönümü dolayısıyla Tahran’daki konutunda halka önemli açıklamalarda bulundu. Hamaney, “Amerikalılar şunu bilsin ki, eğer bir savaş başlatırlarsa bu kez savaş bölgesel olacaktır.” ifadelerini kullandı. Washington yönetiminin zaman zaman savaştan bahsetmesi ve askeri varlıklarını dile getirmesi durumunun yeni bir gelişme olmadığını belirten Hamaney, “Geçmişte de Amerikalılar defalarca söylemlerinde tehdit etmiş, ‘tüm seçenekler masada’ demişlerdi. Buna savaş seçeneği de dahildi.” şeklinde konuştu.

ORTA DOĞU’DA TANSİYON ARTIYOR

İran’ın savaş açmayı planlamadığını, hiçbir ülkeye saldırma niyeti taşımadığını vurgulayan Hamaney, “İran halkı, kendisine saldıran ve zarar veren olursa, ona çok sert bir karşılık verir.” dedi. Ülkesinde gerçekleşen sokak gösterilerinin darbeye benzer bir durum olduğunu dile getiren Hamaney, “Yaşanan fitne, bir darbeye benziyordu. Bu darbe bastırıldı. Amaçları, ülkenin yönetiminde etkili ve kritik merkezleri tahrip etmekti.” şeklinde ifade etti.

İÇSEL OLAYLARDA SINIRLAR AŞILDI

Hamaney, göstericilerin polise, devlet kurumlarına, Devrim Muhafızları merkezlerine, bankalara ve camilere saldırdıklarını, Kur’an yaktıklarını belirterek, “Ülkeyi yöneten merkezleri hedef aldılar. Bu, darbe girişimine benzer bir durumdu.” diyerek yaşanan olayları sert bir dille eleştirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Özel Açıklamalarda Bulundu: Mecitözü İçin Yeni Projeler

CHP Lideri Özgür Özel, Çorum'un Mecitözü ilçesindeki Hitit Kültür Merkezi'nin açılışında, CHP'li belediyelere zorluk çıkarıldığını belirtti. Özel, "Halkımız destek veriyor." ifadesini kullandı.

Türkiye’de 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor

15 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımı için yeni düzenleme Meclis'e sunuldu. Ebeveyn onayı olsa bile çocukların platformlarda hesap açması yasaklanacak.

Alperen Şengün Houston Rockets’ı Zaferle Taşıdı

Houston Rockets, Alperen Şengün'ün etkileyici performansıyla Dallas Mavericks'i evinde mağlup etti. Şengün, galibiyetin gelmesinde kritik bir basket atarak takımına katkı sağladı.

Hamaney: Savaş Başlatırlarsa Bölgesel Olacak

İran lideri Ali Hamaney, ABD'nin herhangi bir saldırısının bölgede geniş çaplı bir savaşa yol açabileceğini belirtti.

İstanbul’da Sıcaklık Düşüyor: Kar Yağışı Bekleniyor

Soğuk hava dalgası Trakya ve İstanbul'u etkisi altına alacak; batı illerindeki yağışlar artacak ve hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek. Karla karışık yağmur bekleniyor.