Hazine Ve Maliye Bakanlığı’ndan Açıklama Yapıldı

AÇIKLAMADA YER ALAN DEĞERLENDİRMELER

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yayımlanan “Mehmet Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum” başlıklı haberler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bu haberler kamuoyunu yanlış bilgilendirici bir nitelik taşıyor ve Bakan Şimşek’in Kızılcahamam’daki toplantıda yaptığı konuşma, kişisel bir görüş olarak yansıtılmış.

TOPLANTIDA YAPILAN AÇIKLAMALARIN DOĞRULUĞU

Açıklamada, “AK Parti Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in, piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisini dile getirdiği ifade, kişisel beklentisi gibi yansıtılmıştır. Sayın Bakanımızın faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır.” denildi. Bu bağlamda, doğruluğu teyit edilmeyen söylentilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

KAMUOYUNA DUYURU

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tür yanıltıcı haberlere karşı dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti ve kamuoyunu bilgilendirdi. Ulaşan bilgilerin doğru olup olmadığı konusunda dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.