HDP İzmir’de iki vekil adayını listeden çıkardı

HDP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) siyasi partilere 24 Nisan'a kadar tanıdığı milletvekili listelerinde değişiklik yapabilme hakkını kullanarak, İzmir'den 1. Bölge 2. sıradan aday gösterilen Anadolu Birliği eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan'ın ve aynı bölgeden 4. sıra adayı Mustafa Yalçıner’in adaylığını düşürdü. İki önemli isim HDP'nin İzmir'deki adaylarının tanıtım gününde listeden çıkartılırken, liste sıralamalarında ise bazı değişiklikler yapıldı.

Liste dışı kalan Ferhan Ademhan, konunun aile içi bir mesele olduğunu ifade etti. Konuyu genel merkezle görüşeceğini kaydeden Ademhan, "Genel merkezle ve Yüksek Seçim Kurulu ile konuşup neticeye varacağız. Bir şeylerden emin olmam lazım ki gereğini yapabileyim. Bunun suçlusu kimse gereğini yapabileceğimden emin olabilirsiniz. Partimse partim, ona göre öğrenip daha ayrıntılı bir açıklama yapacağım. Olabilir ya insanız bizim de hatamız olabilir. Benim tarafımdan bir kusur yapılmışsa tabi ki susarım. Kolay değil, iki federasyon bir konfederasyon, 34 tane federasyondan istifa edeceksem bir bedeli olacak" dedi.

VATAN

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’de Tedesco İle Gelecek Görüşüldü

Fenerbahçe'nin başkanı Sadettin Saran, Domenico Tedesco ve Devin Özek'le yollarına devam edeceklerini duyurdu.

Mardin’de Uyuşturucu Operasyonunda Dört Şüpheli Yakalandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda dört kişi gözaltına alındı. Operasyon, yerel güvenlik güçleri tarafından başarıyla tamamlandı.

Tatvan’da Feci Kaza: 6 Aylık Bebek Kurtarılamadı

Bitlis-Van karayolunda meydana gelen kazada, TIR ile otomobil çarpıştı. Kazada hayatını kaybeden bebeğin, anne ve babası da olay anında yaşamını yitirdi.

İran’dan ABD Bankalarına Hedef Gösterildi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin iki bankayı hedef almasının ardından, tüm ABD banka şubelerinin meşru hedef olacağını duyurdu. Söz konusu açıklama Ali Tuğgeneral Muhammed Naini'den geldi.

Ukrayna İran İçin Meşru Hedef Haline Geldi

İran Meclisi yetkilisi İbrahim Azizi, Ukrayna’nın İsrail’e insansız hava aracı desteğiyle fiilen savaşa girdiğini belirterek, bu durumun İran için Ukrayna’yı meşru hedef haline getirdiğini ifade etti.