Heather Knight, İngiltere ile Hindistan arasında Lord’s’ta oynanan Rothesay Test maçının ardından uluslararası kriket kariyerini noktalayacağını duyurdu. Knight, 2010’da ilk maçına çıktıktan sonra İngiltere adına 320 kez forma giydi ve takımın tüm zamanlar en çok maça çıkan oyuncusu oldu. 35 yaşındaki oyuncu, 2016’da kaptanlığa getirildi ve 199 maçta takımın başında yer alarak 2017 Kadınlar Kriket Dünya Kupası zaferini elde etti.
KARİYERİNİN EN ÖNEMLİ RAKAMLARI
Knight, T20 ve ODI formatlarında İngiltere kadınlarının tüm zamanlar en çok run yapan üçüncü oyuncusu konumunda. Tüm uluslararası formatlarda toplam 7 bin 988 run kaydetti. Orta sıra vurucu oyuncu, aynı zamanda üç farklı formatta da yüzyıl (100 run) yapan ilk İngiliz kriketçi oldu. Bu başarıyı Tayland’a karşı oynanan T20 Dünya Kupası maçında elde etti. Son olarak geçtiğimiz T20 Dünya Kupası yarı finalinde Güney Afrika’ya karşı 47 topta 58 run atarak takımını finale taşıdı.
KNIGHT’TAN DUYGUSAL AÇIKLAMALAR
“Bir İngiltere kriketçisi olarak çıktığım bu yolculuk için son derece minnettar ve ayrıcalıklıyım. Soyunma odası ve içindekiler 16 yıl boyunca hayatımın sürekli bir parçası oldu. Anılar, deneyimler ve insanlar bugün olduğum kişi olmama yardım etti. Bu karardan dolayı çok huzurluyum ve sırada ne olduğu için heyecanlıyım” dedi. Knight, kariyeri boyunca harika kriketçilerle ve insanlarla oynama şansı bulduğunu belirterek, “Takım olarak yıllar boyunca taraftarlarla özel anlar paylaştık. Kadın kriketinin büyümesine tanıklık etmek hayatımın en büyük ayrıcalığıydı” ifadelerini kullandı.
LORD’S’TAKİ VEDA MAÇI VE TEST DURUMU
İngiltere’nin Lord’s’taki Test maçında Knight, 25 topta 6 run yaptıktan sonra Sayali Staghare’in bowlinginde lbw olarak oyun dışı kaldı. İkinci günün sonunda İngiltere, Hindistan’ın 269 run gerisinde kaldı. Hindistan adına Smriti Mandhana ve Yastika Bhatia krepada varlığını sürdürüyor.