HIRVATİSTAN’DA KAZA KIRIMA UĞRAYAN UÇAKTA PİLOT ŞEHİT OLDU
Planlı bakım çalışması kapsamında Hırvatistan’da yer alan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir yangın söndürme uçağı, 13 Kasım’da kaza kırıma uğrayarak düştü. Kazanın meydana geldiği Senj kenti civarında ulaşılan uçak enkazında pilot Hasan Bahar’ın şehit olduğu bilgisi verildi.
ŞEHİT PİLOTUN CENAZESİ TÖRENİ
Şehit Bahar için Avcılar Merkez Ulu Camii’nde öğle namazının ardından bir cenaze merasimi gerçekleştirildi. Uçakta hayatını kaybeden pilotun naaşı, Türk bayrağına sarılı olarak tören mangası tarafından camiye taşındı. Ailesi ve yakınları, tabutun yanında gözyaşlarıyla taziyeleri kabul etti. Törene; Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarım ve Orman Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul İl Başkanları, Orman Genel Müdürü, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü yanı sıra çok sayıda OGM personeli ve vatandaş katılım sağladı.
ŞEHİT, DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ
Helallik alınmasının ardından İstanbul İl Müftü Yardımcısı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit pilot Hasan Bahar’ın naaşı, tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu ve son yolculuğuna uğurlanmak üzere Edirnekapı Şehitliğinde dualarla toprağa verildi.
then "Add to Home Screen"