Hollande Esad’la görüşen vekilleri eleştirdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, iki gün önce Suriye'ye giden ve Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen milletvekili ve senatörleri sert dille kınadı.

Filipinler'e resmi ziyarette bulunan Hollande, burada düzenlediği basın toplantısında, "Bu girişimi kınıyorum. Çünkü bu parlamenterler, son yılların en kanlı iç savaşına ve yaklaşık 200 bin kişinin ölümüne yol açan bir devlet başkanıyla görüştü" ifadesini kullandı.

"Kendi halkını bombalayan, kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen, masum kadın ve çocukların ölümüne yol açan bir diktatörle görüştükleri için bu parlamenterleri kınadığını" belirten Hollande, "Fransa, her zaman bu savaşın sorumlusu diktatörle hiçbir zaman diyaloğa girmeyeceğini söyledi. Bu diktatörle görüşmenin dışında Suriye'ye yardım etmeni başka yolları var. Ayrıca Suriye'de insanları öldüren, tecavüz eden bir terör örgütünü önlemenin yolu da bu olmamalı" ifadesini kullandı.


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, resmi ziyaret için gittiği Filipinler'de resmi temaslarda bulunuyor.

Başbakan Manuel Valls da sabah katıldığı bir televizyon programında, parlamenterlerin Suriye'yi ziyaret etmesini eleştirmişti. Valls, "Parlamenterler, yüz binlerce kişinin katili Esad'la görüşmeye gitti. Bu ahlaki bir hatadır" demişti.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis de katıldığı bir radyo programında, Fransa-Suriye Dostluk Grubu Başkanı Gerard Bapt'ın öncülük ettiği gruptaki sosyalist parlamenterlere yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Bugün Fransa'ya dönmesi beklenen grupta ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nden (UMP) Jacques Myard ve Jean-Pierre Vial ile merkez sağ Bağımsızlar ve Demokratlar Birliği'nden Senatör François Zochetto yer alıyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DE GİTMİŞTİ

2013'ün Mart ayında CHP'li milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Şafak Pavey'den oluşan heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret etmişti

O dönem Başbakan olan Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan da bu ziyareti sert bir dille eleştirmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Beşiktaş, Antalyaspor’u 4-2 Yenerek Oh’u Öne Çıkardı

Beşiktaşlı santrfor Hyeon-gyu Oh, Antalyaspor karşısında kaydettiği gollerle Süper Lig'de toplamda altı gole ulaştı.

Sergen Yalçın Maç Sonrası Taraftara Destek Çağrısı Yaptı

Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, Antalyaspor karşılaşmasının ardından taraftarlarından sabırlı olmalarını istedi ve hedeflerinin onları mutlu etmek olduğunu belirtti.

Beşiktaş Kulübü 2026 Divan Kurulu Toplantısı Gerçekleşiyor

Beşiktaş Kulübü'nün 30 Kasım 2025 itibarıyla borcu 24 milyar 362 milyon lira olarak kayıt altına alındı.

Teknik Direktör Fatih Tekke’den Penaltı Üzerine Değerlendirme

Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, Alanyaspor ile 1-1 berabere biten maç sonrası, rakiplerinin penaltısını yorumladı. Maç sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor Paul Onuachu Sakatlığı İle Sarsıldı

Trabzonspor, antrenmanda sakatlanan Paul Onuachu'yu Alanyaspor maçı kadrosundan çıkardı. Oyuncunun durumu merakla takip ediliyor.